Content

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Tuesday, March 15, 2011


assalammualaikum dan salam sejahtera kepada readers Zoul. dah solat lorm..??kalo dah, alhamdulillah...kalo belum, tinggalkan kejap lappie or pc korang and selesaikan apa yang patut...dah selesai, bawu dok baca entry ringkas Zoul neyh, ok....(mood alim sekejap).

ok, entry Zoul kali ni special skit sbb Zoul nak join segmen terbaru yang dikendalikan oleh blogger yang tidak asing lagi, Ben Ashaari. segmen ni berjudul BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN. i find it amusing and would be interesting for me to participate, leh la Zoul promote negeri Zoul....negeri mana...???? baca info kat bawah neyh...!


Sila ceritakan latar belakang anda:

Zoul atau Zoul Husni dilahirkan di Alor Setar Kedah pada 27 Disember 1985 (there goes my age), dibesarkan di banyak negeri tapi lebih banyak spent di Alor Setar Kedah. bersekolah di Sultan Abdul Hamid College (pic), my great alma mater. kemudian ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinang dan seterusnya ke Universiti Putra Malaysia dari Bacelor ke Master.


Profesion anda sekarang ?

seorang pelajar Master Science in Biology dan penunjuk ajar sambilan di Pusat Sains Asasi Pertanian, UPM.

Blog favourite anda .. kenapa ?

ermm, banyak sebenarnye....and one of my fave is Dropdeaddiva by my friend Mie... simple reason kenapa Zoul suka blog nie sebab apa yang ditaip mengikut pandangan peribadi yang sincere and honest, isu yang dibincangkan relatable dan diakhiri dengan buah pendapat mengikut pandangan sendiri....korang view la sendrik nnt...huhuhu

Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?

this one i cannot be specific sebab ada several. antaranya adalah blog yang ade lagu, siyesly irritating giler...and blog yang Zoul susah nak cari shoutbox nye, and blog yang banyak sparkle2 dan memeningkan kepala. this kind of blog kalo Zoul masuk, mmg Zoul xkan baca entry die, just say hiye to the owner and leave footprints...anyway, it just my preference....(^_^)

Impian anda terhadap blog anda:

hurmm, blog Zoul ni sebenarnye Zoul anggap as my personal accessible journal..accessible to public i mean. blog ni hanya akan berisi bila ada isi untuk diisi, dan juga sebagai tempat untuk menambah kenalan. blog Zoul juga Zoul gunakan sebagai medium for me to have peek to the world. yela, kan banyak blog yang menyalurkan sumber informatif, jadi bila Zoul followed, any updates dapatlah Zoul baca..erm.

okie, itu aje untuk entry kali nie....and thanx kepada followers Zoul yang baru..thanx so much sbb sudi followed Zoul.and please do live ur link on my shoutbox so dat i can follow u bax....okie...buhbye...(^_-)

18 comments:

MrCongeniality at: March 15, 2011 at 3:40 PM said...

*blushing*

malu plak ai..~ :P

neway..thx sebab sudi singgah my blog.

keep up the good work k..~

mas.saari at: March 15, 2011 at 4:26 PM said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan...

seronoknya dapat kenal blogger2 dari pelbagai negeri!

fRaMe+LenSeS at: March 15, 2011 at 5:04 PM said...

Assalamualaikum.. aii.. orang utagha jugak ka.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

nadiemsharmz at: March 15, 2011 at 6:22 PM said...

salam...dtg melawat dr BA punye segmen..jom jengok cni lak--- >

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

EnY YuSniZaR at: March 15, 2011 at 8:35 PM said...

Salam..apa habaq orang2 utara!! :)

Saya orang jitra

Hi zoul thanks tadi singgah blog ye :)

http://enyusnizarmysmallworld.blogspot.com/

solo molo at: March 15, 2011 at 11:54 PM said...

0rang k0lumpo datang menjengah...

sha at: March 16, 2011 at 1:02 AM said...

Singgah sini..
Sha blogger Kedah jugak

cik ayin at: March 16, 2011 at 1:35 AM said...

blogger pahang sini..keep blogging :)

chocochoky at: March 16, 2011 at 8:25 AM said...

mai dari Selangor.. :)

best dapat kenal blogger lain negeri..

chocochoky at: March 16, 2011 at 8:28 AM said...

nang dah dekatlah kita 2 tok, kamek kat uitm ya jak. haha..

asal Selangor okey.. :)

sharina at: March 16, 2011 at 11:15 AM said...

orang kedah ka,,tang mana?hehe,,saje je singgah dr blog ben,,cek pun org kedah gk,,klu rajin mai la singgah kt blog sy,,,i dah follow u,,

Diana at: March 16, 2011 at 2:44 PM said...

perkenalan diri yg menarik..eh..blog saya bersepah ..?u suka dtg x..?

Murni at: March 16, 2011 at 3:49 PM said...

jln2 kat cni salam kenal..
jemput ke blog muni..

http://qasehmurni.blogspot.com/

AnahSamsudin at: March 16, 2011 at 4:44 PM said...

singgah balas..master science in biology ? wow.great.bleh la menuntut nanti.hehe..sy baru foundation.

akuwanblur90 at: March 17, 2011 at 11:47 AM said...

singgah dari blog abg ben..

psss : boleh tak singgah blog nie?? tuan tanah bagi ker?? erk

Faris Adli at: March 18, 2011 at 10:03 PM said...

salam perkenalan..

jom lawat blog aku pula :-)

Kei Seichi at: March 19, 2011 at 9:41 AM said...

orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

pRiNCe at: March 26, 2011 at 1:25 PM said...

selamat berkenalan....saya blogger kl...
:)

jom jadi member nak???