Content

EnTaHlAh.....

Friday, May 29, 2009

salam guyz..ape khabar sumer....??sehat ek...mintak2 sehat la ek...aminn...

erm, rini Zul nak citer pasal entry y Zul post last 2 days....kekdahnye, ramai y memberi kata2 pendapat..ramai y called, smsed, chat...huhu..hebat2...naper, masing2 dh mula muhasabah diri ek...hehe..neway, thanx guyz sbb call..huhu hurmm, Zul bersyukur ngn entry y Zul post, rmai y dpt muhasabah diri, termasuk diri Zul sendiri..kire ok la tuh kanz....at least ade la jugak pengajaran dari intipati entry Zul, dari bercerita psal kehidupan seharian diri y buhsan tanpa pengisian....ooppss!


ade waktu, kite akan tersedar dengan ape y kite dah lakukan...Zul sendiri pown kekadang macam tuh. biasala, mcm Zul ckp dlu, we're all humans aite. tp bg Zul, the most beautiful thing is bile kite sedar ape y kite dh lakukan, and kite admit it...Zul akui Zul sukar utk melakukan mende tu dulu. Zul sedar ape y Zul wat, cume Zul xadmit kt others..keji kanz..huhu..but now, alhamdulillah, that's d new skill that i've learned from my past experiences....and Zul suke ngn sikap y Zul blaja tuh...mmg r Zul ni xperfect att n manners nye, tp at least blaja..dari dok melangut sajork...



jangan la kite asyik dok ckp kite ni betul je...cuba kite pikir sejenak, bile ade org ckp kat kite pasal keburukan diri kite, nape kite x boleh terima..???kite akan sentiasa menafikannya sebab 1)kite myb xsedar pown ape y kite wat tuh, bg org laen menjengkelkan...2)sbb bagi kite, kite lah Zeus, maksum katanya bak Nabi, xde wat salah bagai, org len je y salah tafsir diri kite, so tu masalah die, bukan kite...kite kene igt, org xkan ckp mende y xbaek psal kite kalo kite xde ciri2 ke arah sifat tuh..maybe la org leh kata fitnah bagai, tp, cuba kite pikir balik, kalau betul pown org nk mengata kite, nape that thing..? maybe sbb mmg kite ade wat mende tuh, or kite seakan2 wat mende tuh...cuma org salah tafsir...


dalam kes posting Zul dulu, bukan Zul suker2 nk post mende cenggitu...wat pe???kalo nk diikutkan, xjadi kudis pown lah die kat Zul..xde effect pown...tp at least Zul amik citer tuh, utk sedarkan diri Zul y xseberapa neyh...bab cakap besar ni, toksah la kite wat sesama kawan kite...kalo nk wat pown, wat kt org y kite xkenal..sbb ngn org y kite kenal, org tuh tau, kite ni betul2 hebat ke x..kalo ape y dicakap x se'level' ngn ape y ade pada diri sendri, tue y dok wat org bercakap...


kite sumer ade mulut, kite sume ade story, so, bercakaplah..tp berpada2 la...kalo nk diikutkan, perlu ke siti nk kne canang die tersenarai dlm Malaysia's Book of Record, die dah 3 kali menang AJL,die dh perform kt London, baper kali dh die dh menang ABP n so on, everyday....??sedangkan sumer org tau, die xckp pown, org pulak y ckp kan kt kite sume, ye dak..? jangan sebab kite rasa inferior dengan diri org len kite mula nk membongkar ke superior'an kite kepada dunia...kalo kite dh rasa inferior, improve la diri..tu la y Zul tgh try lakukan sekarang...cuba perbaiki kelemahan y Zul detect dlm diri Zul utk achieve cmne org len achieve..bukan nye menyalahkan keadaan dan membanggakan diri dengan ape mende y kite ade...


leh je tiap kali die cakap, i cut d word and citer pasal ape je y Zul penah achieve and ape y Zul ade...tp Zul rasa kotor sgt kalo Zul wat camtu..mcm, sangat hina. setinggi mana Zul gapai, Zul tetap manusia disisi manusia lain, and hamba y lemah disisi Allah...xde ape pown y perlu dibanggakan pown. duniawi je semua tuh..pinjaman je, sekejap je...kalo Dia nak tarik balik, bile2 je boleh...jd, untuk ape..?untuk ape..?



Zul sedar, i'm not the best person pown untuk ckp mende mcm ni kat org len..tp Zul ckp ni utk diri Zul, sbb this is my blog....kalo others y baca tergerak ati, berubah jadi baek ke, rezeki la tuh...Zul bicara ni untuk dikongsi bersama, Zul pernah lalui zaman terang yang sgt gemilang bg Zul, n zaman gelap y sangan hitam bg Zul..xde pe y leh Zul banggakan ngn kawan2 Zul sbb diorg pown berada disisi Zul semasa Zul menghadapi nya...for those y x tuh, entahla...terpulang la, Zul hargai kawan y tetap xberubah persahabatannya walau apa pown y berlaku dalam hidup kite..


thanx to those yang tegar membuat Zul ketawa dalam esak tangis, y tegar dimaki tika Zul berangin, and tegar disisi ketika Zul punya nothing...these are the friends y Zul leh sehidup semati..friends y leh jadi reason utk Zul bangun awal pagi n tersenyum utk sedia menghadapi hari baru..Zul sentiasa menyayangi n menyanjungi kawan2 Zul ini...

1 comments:

rizz at: May 29, 2009 at 2:33 PM said...

donia oh donia hahaa