Entry

nuff

Recent Posts

Content

Najwa Mahiadin

Saturday, March 19, 2011 3 comments
assalammualaikum dan salam sejahtera semua..... wat pe je..? melahap?? dah gak dah... Zoul dah melantak noon td. arini mcm buhsan sket..? korang rasa buhsan x? Zoul rasa cam buhsan skit r rini..xtau nape. tadi Zoul g lunch ngan adik Zoul kat Bangi...and that's it!!! that's it!! cadang macam nak g IKEA, kan ade sale sampai esok, tapi mcm xbest lak g sorang2...! semalam dah berjalan2 bagai nak rak dah kat The Gardens. hurm...korang ada cadangan x, apa y best untuk Zoul wat hari nie...???



ok, sementara korang dok memikir tuh, Zoul nak korang dengar and tengok clipz neyh.. penyanyi die rasanya sebehagian dari korang dah kenal...Najwa Mahiadin. apa? xkenal?? yang nyanyi lagu senyum ngan Malique tuh.... huh? xkenal jugak..?? anak Tan Sri Muhyiddin Yassin....kalo korang xkenal jugak, korang view clipz neyh kasik kenal....huhuhu..



najwa neyh Zoul start kenal dalam tahun lepas, dia selalu wat show ngan Atilia since both of them penyanyi genre jazz. tapi Najwa dah lama nyanyi kat event and places, Zoul je bawu kenal tahun lepas. so bila dah kenal tuh trus browse kat Youtube la....and baru2 nie Najwa dah released debut album die yang berjudul Innocent Soul. and here are several clips yang menarik....Got To Go adalah single dari album tuh, so check it out k!

Got To Go

Beyonce Medley

Senyum with Malique

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Tuesday, March 15, 2011 18 comments


assalammualaikum dan salam sejahtera kepada readers Zoul. dah solat lorm..??kalo dah, alhamdulillah...kalo belum, tinggalkan kejap lappie or pc korang and selesaikan apa yang patut...dah selesai, bawu dok baca entry ringkas Zoul neyh, ok....(mood alim sekejap).

ok, entry Zoul kali ni special skit sbb Zoul nak join segmen terbaru yang dikendalikan oleh blogger yang tidak asing lagi, Ben Ashaari. segmen ni berjudul BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN. i find it amusing and would be interesting for me to participate, leh la Zoul promote negeri Zoul....negeri mana...???? baca info kat bawah neyh...!


Sila ceritakan latar belakang anda:

Zoul atau Zoul Husni dilahirkan di Alor Setar Kedah pada 27 Disember 1985 (there goes my age), dibesarkan di banyak negeri tapi lebih banyak spent di Alor Setar Kedah. bersekolah di Sultan Abdul Hamid College (pic), my great alma mater. kemudian ke Kolej Matrikulasi Pulau Pinang dan seterusnya ke Universiti Putra Malaysia dari Bacelor ke Master.


Profesion anda sekarang ?

seorang pelajar Master Science in Biology dan penunjuk ajar sambilan di Pusat Sains Asasi Pertanian, UPM.

Blog favourite anda .. kenapa ?

ermm, banyak sebenarnye....and one of my fave is Dropdeaddiva by my friend Mie... simple reason kenapa Zoul suka blog nie sebab apa yang ditaip mengikut pandangan peribadi yang sincere and honest, isu yang dibincangkan relatable dan diakhiri dengan buah pendapat mengikut pandangan sendiri....korang view la sendrik nnt...huhuhu

Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?

this one i cannot be specific sebab ada several. antaranya adalah blog yang ade lagu, siyesly irritating giler...and blog yang Zoul susah nak cari shoutbox nye, and blog yang banyak sparkle2 dan memeningkan kepala. this kind of blog kalo Zoul masuk, mmg Zoul xkan baca entry die, just say hiye to the owner and leave footprints...anyway, it just my preference....(^_^)

Impian anda terhadap blog anda:

hurmm, blog Zoul ni sebenarnye Zoul anggap as my personal accessible journal..accessible to public i mean. blog ni hanya akan berisi bila ada isi untuk diisi, dan juga sebagai tempat untuk menambah kenalan. blog Zoul juga Zoul gunakan sebagai medium for me to have peek to the world. yela, kan banyak blog yang menyalurkan sumber informatif, jadi bila Zoul followed, any updates dapatlah Zoul baca..erm.

okie, itu aje untuk entry kali nie....and thanx kepada followers Zoul yang baru..thanx so much sbb sudi followed Zoul.and please do live ur link on my shoutbox so dat i can follow u bax....okie...buhbye...(^_-)

MONDAY BLUES: ARE YOU READY FOR IT II?

Sunday, March 13, 2011 6 comments
assalammualaikum dan salam sejahtera readers semua.... tengah wat pe je tu?? masak..?? bohong la...readers Zoul sumer konsep makan tapau je.. xyah nak propa...apa, kemas rumah?? hurmm, mcm boleh percaya..yeke korang kemas rumah, ke tengah mengunyah sambil tengok Melodi kat umah..? 

but wuteva things u'r doing rite now, STOP...and read my entry first, ok...hehehehe (^_^)




korang yang pernah baca entry Zoul last year, Zoul ada feature some tips on how to beat Monday Blues rite..ok, korang boleh klik kat sini klo korang nak baca lagi entry tuh....

but for this entry, Zoul bukan nak reminiscence those tips but i would like to add up some of the latest tips which I wish would help us overcome our laziness tomorrow...ok fine, not laziness, tapi Malas....! huhuhuhu..




korang mest senantiasa mengomplen kat kawan2 korang yang korang rasa bebal, malas, mengantuk and so on every weekdays, esp on Monday...betul x??? xyah la nak mengaku enesen....dengan Zoul korang xyah nak cover2 ok...

bila nak bangun tym pagi Isnin tuh, perrrrrggghhh, hanya Allah s.w.t je yang tahu macam mana malas nye kan....alarm tuh mmg jadi musuh utama ar tym neyh. snooze sampai alarm tuh bosan nak berdering...ok2, here are some tips that we could use to deal with the Monday Blues..




Sleep lama2 sikit

apa kata korang start korang nya pagi lambat sikit..bila Zoul cakap skit tuh, skit ye....2 jam xdikire sikit. kalo korang usually wake up at 530 or 545 am, try to wake up at 630 am instead. tido awal pada malamnye mmg xjadi. sebab most of us wud lay awake sampai waktu tido nye.




Prepare early

bila korang dah bangun lambat, korang mesti kelam kelibut kan...so, korang kena prepare awal pada malam nya. pack briefcase, iron baju, siapkan breakfast so dat tomorrow pre heat je. cuci rambut siap2 pown boleh, besok blowdry je tinggal, kalo dah kering tym tido tuh, lagi bagus..hahahaha




Don't delay

bila alarm korang yang korang set utk bangun lewat tuh dah berdering, jangan korang feeling2 models pulak. terus bangun dan bersyukur yang kita masih bernyawa. bila dah bangun tuh, tarik nafas dalam2 buat beberapa ketika and then terus ke toilet untuk mandi and siap nak Suboh. bila korang delay2, itu buat lagi berat nak bangun..




Mandi air sejuk

tym dah abis mandi tuh, end up dengan curahan air sejuk. bagi yang mandi air telaga belakang umah tuh, xpe lah, sbb dah memang sedia sejuk. kalo xpowm, jog or exercise sikit. this would tear yourself out of ur grogginess and would get ur blood pumping to release the feel-good endorphins.




Coffee...!

my fave part (as a coffee addict). caffeine would give u a much-needed oomph and alertness.moderately taken would not bring any harm rite?




Friday afternoon

and tym korang dok tergedik2 nak bercuti tym petang Jumaat tuh, apa kata korang kemas2 meja korang kasi bersih and berkilat sket. so that tym korang nak datang keje ari Isnin tuh, xdela korang terkebil2 tengok meja korang macam tapak perlupusan sampah.




Cuci otak

Monday Blues ni adalah satu permainan dalam kepala kita sendiri je. so, stop thinking about it. it's actually not exist, only in our mind. so, if we could overcome of its existence in our mind, Monday would be as great as any other day.. be positive ocay!!!




Zoul harap with these tips and hints, can help u guyz fight the Monday Blues. or u can use it everyday supaya rasa lebih bersemangat untuk ke kerja setiap hari. ok lah, Zoul nak g lunch..saper nak ikoottttt???

Hikayat Merong Mahawangsa

Friday, March 11, 2011 5 comments

assalammualaikum and salam sejahtera readers tersayang...sehat ka? pertanyaan wajib Zoul tiap2 kali start entry..hahahaha.. hakikatnya Zoul mmg nak readers sumer sehat. jangan jadi macam Zoul, xsehat2 dari aritu. sakit tekak especially. 2,3 ari lepas, tengah Zoul dok melecture student, ngn tiba2 sore hilang..huhuhu. ape lagi, trus dismiss la...

okie2, Zoul bukan nk citer pasal tekak Zoul or sore Zoul y sexy ini. tapi Zoul nak citer pasal movie yang Zoul bawu tgok semalam. citernya adalah Hikayat Merong Mahawangsa. kepada sesiapa yang belum tengok lagi, kalo xmo baca, jgn baca lagi entry nie. kang jadi spoiler lak....(kena letak spoiler alert neyh). lagi satu, ini adalah pendapat peribadi Zoul, kalo korang rasa bercanggah dengan pendapat korang, i'm sorry, nak wat cmne kan..hahahaha


apa2 pown, Zoul kasi Standing ovation pada KRU Production dan semua casts y terlibat dalam filem ini. okie, Zoul start dgn jalan cerita. erm, jalan cerita die cne ek...boleh la sebenarnye. plotnye berjalan laju sampai kadang2 ada part y Zoul rse mcm unnecessary. i dunno why but i keep comparing it wit PGL. ntah, maybe there's nothing wrong wit the storyline tapi, die xckup memukau Zoul.


dari segi teknik lakonan pulak, Zoul suka tgok lakonan Umi Nazeera...xtau kenapa. lakonan Stephen, erm...ntah..mcm ok2 je...maybe pendekatan Yusry, dia nak cerita epik ni jadi lebih santai kowt. xterlalu berat. tapi masalahnya ngn Zoul, tajuk filem nie, The Malay Chronicles, so mesti nak lebih gempak, daripada orang melayu kita jadi pelakon tambahan yang xberdialog dan orang jahat.huhuhu


satu2 nya aspek yang Zoul suka dalam filem nie adalah dari segi cinematography...cinematography die mmg memukau pandangan..Yusry mmg menggunakan kelebihan kecanggihan produksi KRU untuk dimanipulasi dalam aspek cinematography. cuma editing scene by scene tuh ade nmpk a bit chunky, mcm xpotong dengan halus or jumpy. props n sets lak, ok, nice. cuma yang last battle tuh, mmg cartoon sangat. korang tgok la.




dari segi mesej pulak, apa yang Zoul dapat adalah, Merong Mahawangsa ni mmg gagah perkasa dan bijak. and kesepakatan dalam menggapai impian, ececeh.. mesej y len tuh kurang nyata, mcm bab percintaan, ini membuatkan lagu tema Sedetik Lebih terasa macam sedikit janggal. tp part pesan akhir Embuk kepada Merong tuh mmg part yang Zoul suka. audiens dapat rse cinta Embuk pada Merong..

secara konklusinya Zoul ratekan 4 dari 5, esp pada usaha untuk memartabatkan hikayat Melayu dan menaikkan bar standard perfileman Malaysia. tapi bajet yang besar berserta teknik yang hebat xbermaksud sesebuah filem itu hebat (Zoul xtau kenapa tapi citer Muallaf masih terpahat diminda Zoul). namun dikhabarkan bakal ada sequel untuk filem neyh. sejauh mana kebenarannya, kena tanya Yusry sendiri la....

ingat readers sekalian, ini hanyalah pandangan peribadi Zoul yang bukannya saper2 pown dalam industri neyh. hanya seorang manusia yang membayar RM 10 untuk menonton filem ini. kepada sesiapa yang dah tengok filem nie, ape lak review anda..? Zoul nak gak share..kepada yang belum tengok, Zoul nasihatkan, tengok sendiri. kalo bukan kita yang nak tengok citer pasal kaum kita, saper lagi....kan?

Someone Like You-Adele

Tuesday, March 8, 2011 2 comments
salam readers sumer....sehat x???sehat x???? sila jawab seikhlas mungkin yer....ok, kalo sehat, alhamdulillah. kalo x, mcm Zoul ni..sila mendapatkan khidmat nasihat dari pegawai perubatan yer...yer, Zoul kurang sehat sket...demam lite2, ngn sore throat sket. korang tau la kan bila demam nie, sendi2 rasa lenguh and kepala berdenyut pelik semacam. sbb tuh Zoul xupdate blog seminggu neyh (alasan giler, hahaha...).


tp readers sumer jgn riso lah yer. Zoul ok je so far. makan still lalu, Zoul bawu je lepas minum air kembang semangkuk...korang tau x haper mender tuh?? xtau?? dasar orang bandar...hehehehe. xpe2, t dalam next entry Zoul citer ape mende kembang semangkuk tuh...huhuhu


ok, entry Zoul kali nie bukan nak citer psl kembang semangkuk or pinggang Zoul yang makin mengembang ini tapi pasal fave singer Zoul neyh. sape yang pernah baca entry Zoul sblum nie, Zoul ade post lagu Make You Feel My Love, xsilap Zoul last 2 years. and skang Adele dah kuarkan 2nd album die y berjudul 21 sempena umo die gituh.


Adele ni British, and in 2009, Adele won two Grammy Awards,Best New Artist and Best Female Pop Vocal Performance, at the 51st Grammy Awards. and this song started to peak to stardom lepas die perform kat 2011 BRIT awards. and her album, 21, stays at no 1 spot on British album chart for 6 weeks. so dalam entry kali ni Zoul akan feature kan performance die tym 2011 Brit Awards tuh. so you guyz, apa lagi, enjoy....!!!





I heard that you're settled down, 
That you found a girl and you're married now, 
I heard that your dreams came true, 
Guess she gave you things I didn't give to you, 
Old friend, why are you so shy? 
Ain't like you to hold back or hide from the light, 

I hate to turn up out of the blue uninvited, 
But I couldn't stay away, I couldn't fight it, 
I had hoped you'd see my face, 
And that you'd be reminded that for me it isn't over, 

Never mind, I'll find someone like you, 
I wish nothing but the best for you, too, 
Don't forget me, I beg, 
I remember you said, 
"Sometimes it lasts in love, 
But sometimes it hurts instead," 
Sometimes it lasts in love, 
But sometimes it hurts instead, yeah, 

You know how the time flies, 
Only yesterday was the time of our lives, 
We were born and raised in a summer haze, 
Bound by the surprise of our glory days, 

I hate to turn up out of the blue uninvited, 
But I couldn't stay away, I couldn't fight it, 
I had hoped you'd see my face, 
And that you'd be reminded that for me it isn't over, 

Never mind, I'll find someone like you, 
I wish nothing but the best for you, too, 
Don't forget me, I beg, 
I remember you said, 
"Sometimes it lasts in love, 
But sometimes it hurts instead," 

Nothing compares, 
No worries or cares, 
Regrets and mistakes, they're memories made, 
Who would have known how bittersweet this would taste? 

Nevermind, I'll find someone like you, 
I wish nothing but the best for you, 
Don't forget me, I beg, 
I remember you said, 
"Sometimes it lasts in love, 
But sometimes it hurts instead," 

Nevermind, I'll find someone like you, 
I wish nothing but the best for you, too, 
Don't forget me, I beg, 
I remember you said, 
"Sometimes it lasts in love, 
But sometimes it hurts instead," 
Sometimes it lasts in love, 
But sometimes it hurts instead.

OSCARS 2011

Wednesday, March 2, 2011 5 comments
assalammualaikum and salam sejahtera readers sumer.....


dah makan???dah?? owh, ok2...for those yang belum makan tuh, leh la tunggu lunch hour nnt, and pada yang tengah mengunyah tuh, teruskan mengunyah....huhuhuhu

last Sunday (or Monday in our country) telah berlangsungnya satu majlis gilang gemilang, tak lain tak bukan, The Academy Awards 2011 or better known as The Oscars. dan Zul sure most of us already knew who are the winners so in this entry Zul nak recap the nominees and the winners.

plus, Zul nak feature 'who wore what' for that night. there are those who looked stunning, and even trying to look stunning..hehehehe..


Actor in a Leading Role

  • Javier Bardem in “Biutiful”
  • Jeff Bridges in “True Grit”
  • Jesse Eisenberg in “The Social Network”
  • Colin Firth in “The King's Speech”
  • James Franco in “127 Hours”

Actor in a Supporting Role

  • Christian Bale in “The Fighter”
  • John Hawkes in “Winter's Bone”
  • Jeremy Renner in “The Town”
  • Mark Ruffalo in “The Kids Are All Right”
  • Geoffrey Rush in “The King's Speech”

Actress in a Leading Role

  • Annette Bening in “The Kids Are All Right”
  • Nicole Kidman in “Rabbit Hole”
  • Jennifer Lawrence in “Winter's Bone”
  • Natalie Portman in “Black Swan”
  • Michelle Williams in “Blue Valentine”

Actress in a Supporting Role

  • Amy Adams in “The Fighter”
  • Helena Bonham Carter in “The King's Speech”
  • Melissa Leo in “The Fighter”
  • Hailee Steinfeld in “True Grit”
  • Jacki Weaver in “Animal Kingdom”

Animated Feature Film

  • “How to Train Your Dragon” Chris Sanders and Dean DeBlois
  • “The Illusionist” Sylvain Chomet
  • “Toy Story 3” Lee Unkrich

Art Direction

  • “Alice in Wonderland”
    Production Design: Robert Stromberg; Set Decoration: Karen O'Hara
  • “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1”
    Production Design: Stuart Craig; Set Decoration: Stephenie McMillan
  • “Inception” 
    Production Design: Guy Hendrix Dyas; Set Decoration: Larry Dias and Doug Mowat
  • “The King's Speech” 
    Production Design: Eve Stewart; Set Decoration: Judy Farr
  • “True Grit” 
    Production Design: Jess Gonchor; Set Decoration: Nancy Haigh

Cinematography

  • “Black Swan” Matthew Libatique
  • “Inception” Wally Pfister
  • “The King's Speech” Danny Cohen
  • “The Social Network” Jeff Cronenweth
  • “True Grit” Roger Deakins

Costume Design

  • “Alice in Wonderland” Colleen Atwood
  • “I Am Love” Antonella Cannarozzi
  • “The King's Speech” Jenny Beavan
  • “The Tempest” Sandy Powell
  • “True Grit” Mary Zophres

Directing

  • “Black Swan” Darren Aronofsky
  • “The Fighter” David O. Russell
  • “The King's Speech” Tom Hooper
  • “The Social Network” David Fincher
  • “True Grit” Joel Coen and Ethan Coen

Documentary (Feature)

  • “Exit through the Gift Shop” Banksy and Jaimie D'Cruz
  • “Gasland” Josh Fox and Trish Adlesic
  • “Inside Job” Charles Ferguson and Audrey Marrs
  • “Restrepo” Tim Hetherington and Sebastian Junger
  • “Waste Land” Lucy Walker and Angus Aynsley

Documentary (Short Subject)

  • “Killing in the Name” Jed Rothstein
  • “Poster Girl” Sara Nesson and Mitchell W. Block
  • “Strangers No More” Karen Goodman and Kirk Simon
  • “Sun Come Up” Jennifer Redfearn and Tim Metzger
  • “The Warriors of Qiugang” Ruby Yang and Thomas Lennon

Film Editing

  • “Black Swan” Andrew Weisblum
  • “The Fighter” Pamela Martin
  • “The King's Speech” Tariq Anwar
  • “127 Hours” Jon Harris
  • “The Social Network” Angus Wall and Kirk Baxter

Foreign Language Film

  • “Biutiful” Mexico
  • “Dogtooth” Greece
  • “In a Better World” Denmark
  • “Incendies” Canada
  • “Outside the Law (Hors-la-loi)” Algeria

Makeup

  • “Barney's Version” Adrien Morot
  • “The Way Back” Edouard F. Henriques, Gregory Funk and Yolanda Toussieng
  • “The Wolfman” Rick Baker and Dave Elsey

Music (Original Score)

  • “How to Train Your Dragon” John Powell
  • “Inception” Hans Zimmer
  • “The King's Speech” Alexandre Desplat
  • “127 Hours” A.R. Rahman
  • “The Social Network” Trent Reznor and Atticus Ross

Music (Original Song)

  • “Coming Home” from “Country Strong” Music and Lyric by Tom Douglas, Troy Verges and Hillary Lindsey
  • “I See the Light” from “Tangled” Music by Alan Menken Lyric by Glenn Slater
  • “If I Rise” from “127 Hours” Music by A.R. Rahman Lyric by Dido and Rollo Armstrong
  • “We Belong Together” from “Toy Story 3" Music and Lyric by Randy Newman

Best Picture

  • “Black Swan” Mike Medavoy, Brian Oliver and Scott Franklin, Producers
  • “The Fighter” David Hoberman, Todd Lieberman and Mark Wahlberg, Producers
  • “Inception” Emma Thomas and Christopher Nolan, Producers
  • “The Kids Are All Right” Gary Gilbert, Jeffrey Levy-Hinte and Celine Rattray, Producers
  • “The King's Speech” Iain Canning, Emile Sherman and Gareth Unwin, Producers
  • “127 Hours” Christian Colson, Danny Boyle and John Smithson, Producers
  • “The Social Network” Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca and Ce├ín Chaffin, Producers
  • “Toy Story 3” Darla K. Anderson, Producer
  • “True Grit” Scott Rudin, Ethan Coen and Joel Coen, Producers
  • “Winter's Bone" Anne Rosellini and Alix Madigan-Yorkin, Producers

Short Film (Animated)

  • “Day & Night” Teddy Newton
  • “The Gruffalo” Jakob Schuh and Max Lang
  • “Let's Pollute” Geefwee Boedoe
  • “The Lost Thing” Shaun Tan and Andrew Ruhemann
  • “Madagascar, carnet de voyage (Madagascar, a Journey Diary)” Bastien Dubois

Short Film (Live Action)

  • “The Confession” Tanel Toom
  • “The Crush” Michael Creagh
  • “God of Love” Luke Matheny
  • “Na Wewe” Ivan Goldschmidt
  • “Wish 143” Ian Barnes and Samantha Waite

Sound Editing

  • “Inception” Richard King
  • “Toy Story 3” Tom Myers and Michael Silvers
  • “Tron: Legacy” Gwendolyn Yates Whittle and Addison Teague
  • “True Grit” Skip Lievsay and Craig Berkey
  • “Unstoppable” Mark P. Stoeckinger

Sound Mixing

  • “Inception” Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo and Ed Novick
  • “The King's Speech” Paul Hamblin, Martin Jensen and John Midgley
  • “Salt” Jeffrey J. Haboush, Greg P. Russell, Scott Millan and William Sarokin
  • “The Social Network” Ren Klyce, David Parker, Michael Semanick and Mark Weingarten
  • “True Grit” Skip Lievsay, Craig Berkey, Greg Orloff and Peter F. Kurland

Visual Effects

  • “Alice in Wonderland” Ken Ralston, David Schaub, Carey Villegas and Sean Phillips
  • “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1” Tim Burke, John Richardson, Christian Manz and Nicolas Aithadi
  • “Hereafter” Michael Owens, Bryan Grill, Stephan Trojansky and Joe Farrell
  • “Inception” Paul Franklin, Chris Corbould, Andrew Lockley and Peter Bebb
  • “Iron Man 2” Janek Sirrs, Ben Snow, Ged Wright and Daniel Sudick

Writing (Adapted Screenplay)

  • “127 Hours” Screenplay by Danny Boyle & Simon Beaufoy
  • “The Social Network” Screenplay by Aaron Sorkin
  • “Toy Story 3” Screenplay by Michael Arndt; Story by John Lasseter, Andrew Stanton and Lee Unkrich
  • “True Grit” Written for the screen by Joel Coen & Ethan Coen
  • “Winter's Bone” Adapted for the screen by Debra Granik & Anne Rosellini

Writing (Original Screenplay)

  • “Another Year” Written by Mike Leigh
  • “The Fighter” Screenplay by Scott Silver and Paul Tamasy & Eric Johnson;
    Story by Keith Dorrington & Paul Tamasy & Eric Johnson
  • “Inception” Written by Christopher Nolan
  • “The Kids Are All Right” Written by Lisa Cholodenko & Stuart Blumberg
  • “The King's Speech” Screenplay by David Seidler


and now come the fabulous part of the show, cud be more fabulous i guess...huhuhu


Helena Bonham Carter
(cantik x??? hahahaha..ni fave actress Zul nie, tp die nie mmg jnis Gaga skit..korang kenalkan?? Bellatrix Lestrange dalam Harry Potter....mlm tuh die tercalon untuk Best Supporting Actress)

Natalie Portman
dalam pregnant tuh, still beautiful...
Halle Berry
makan ati x????
Nicole Kidman
errrr.....
Sandra Bullock
she just look amazing..doesn't she..??

Jennifer Hudson
Versace yer....sekarang berani la pakai kaler selain black, setelah figure dah meletops.....

Aishwarya Rai
haaa, macam patung kan...tapi dress die look plain....

Hailee Steinfeld
gorgeous....that's all..gorgeous...

Helen Mirren
she's 65, i repeat, 65.....

ok, itu yang Zul nak share ngan readers sumer untuk entry kali nie....hehehe..jumpa lagi nanti tau...buhbye (^_^)