Entry

nuff

Recent Posts

Content

OMG!!!

Monday, November 29, 2010 12 comments
salam readers sekalian...dah bangun lorm?? macam belum je....huhuhu..ok2, ssshhhh...jgn citer kat org len, malu...huhuhu..ok2, semalam Zul xde wat pape,huhuhu, tipoo, ade la wat mende sket...tp, biarlah rahsia dulu...but 4 this entry, the inspiration come when i went tru my old pix...suddenly, it hit me, i wanna show u guys the real me, real me meaning, who is Zul really is..hahaha...so, tadaaaa....!

Zul and papa
Zul and cousins..
hehehe..

ni masa kat Sabah...

Manukan Island



macam Gossip Girl nye poster x??huhu

A Famosa


Gunung Machincang, Langkawi




bersama barisan peserta Nasyid Interkolej

Menang bowling....(^_^)



PICC ngn Pecal

Masjid Besi..

Air Asia Alor Setar..


moral of the story:i wish i am like Peterpan, wudn't grow up...enjoying the cutie look of a child n can fly..hahaha...(^_^)

Broken Hearts Don't Always Mend

Sunday, November 28, 2010 1 comments
salam readers sumer....apa khabar??? sehat ek...macam mana weekend semalam?ok x? mesti korang berjalan n berjoli sakan kan...sudeeeeh, xyah nak bermunafik ngan Zul...huhuhu...

ok, entry Zul kali ni adalah entry apresiasi, appreciation la orang kita cakap..ahakz...and this appreciation goes to one of blogger yang bernama AEFA. mesti semua readers tertanya2 nape Zul wat entry ni utk die. reason nye adalah sebab Aefa de kasik award kat Zul bawu2 nie. award ape? award atas sebab Zul adalah follower die yang ke 500th...hehehe...thanx again to Aefa....rajin2 la singgah sini yek nanti...


kalo korang singgah blog die, Broken Hearts Don't Always Mend (title header die), korang akan nampak blog die memang cute, kemas la kalo nak dibandingkan dengan blog Zul nie..huhuhu...cik Aefa ni bukan sebarangan orang tau, die nie Miss Beauty-With-Brain. graduan dari Uitm, bawu je grad, siap dapat Anugerah Naib Cancelor lagi...(Zul pown pernah dapat award nie tym study degree dulu, tp UPM mari r..),huhu. bawu2 nie cik Aefa ditimpa kemalangan, die patah kaki...nanti korang jenguk2 la die ek kat blog die...sian die...


so, korang nanti jangan la segan-segan nak melawat cik Aefa nie ek...ok, Zul nak g bekpes jap..huhu..u guyz dah bekpes lorm? kalo lorm, jom ikot Zul, sape cepat Zul banje, hahaha, buhbye....(^_^)

MAHA 2010

Saturday, November 27, 2010 10 comments
salam, hiye readers sumer....sehat? ari nie kan ari sabtu, so Zul rasa ramai readers yang xbangun tido lagi..betol x?hahaha.....(sambil jeling kat si Zamir)

hahaha, ok2. entry kali nie Zul nak citer pasal xtvt yang Zul laku kan semalam. semalam, Zul and kawan baek Zul, Leeya pergi ke MAHA 2010 kat MAEPS. mesti korang tgh nganga kan skg..MAHA tuh ape, MAEPS tuh ape...ok, MAHA stands for
Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism. it's more like a big exhibition actually. and MAEPS is Malaysia Agro-Exposition Park Serdang, which is a very huge park located just beside MARDI, Serdang and UPM.



ok, MAHA exposition is a biennial event that attracted thousands of attendees, and it for this year it starts on 26 of November till' 5 of December. MAHA contains various products, services to offer, researches and technology to share. for me, wut best is here is that, you can get full without spending a penny..hahaha..testers are abundant, so, feel free to test the foods and drinks which most of them are really good. Kek Lapis Sarawak quite famous in this year exhibition, a lot of stalls selling them, and I've visited most of the stalls and left with full stomach..hahaha..











other than the foods, you'll be amazed by the agriculture products that were shown and sold, such as fruits, plants, seafood stuffs...a lot la..kalo Zul cakap saja pown no use.. gotta go and see by yourself. Zul dah pegi ke ketiga-tiga MAHA yang pernah dianjurkan, and I tell you, MAHA never let you down. selain pameran mende2 nie, kat MAEPS jugak ada banyak mende menarik yang u guys can enjoy. and pemandangan kat MAEPS memang cantik, sbb MAEPS nie die macam atas bukit.












ok lah, untuk memudahkan readers sumer datang ke sini, Zul kasi direction sket. if u guys datang dari PLUS, kuar exit UPM and str8 lps traffic lite, pas2 turn left (enter UPM compound). str8 sajork sampai korang jumpa roundabout and amik pukul 11, pas2 trus je sampai jumpa T junction n turn left, korang trus lagi n korang ankan nampak MAEPS kat sblah kanan. kalo korang dari LDP or dr Kajang/Bangi, korang terus ke jalan menghala ke Putrajaya, kalo LDP, trus sampai jumpa exit MARDI yang menghala ke IOI Marriott. kalo dari Kajang, keluar ikut susur Hospital Serdang.


so, nanti bila korang free, datang la ye. cuma nak pesan, kalo datang tu, bila park keta, ingat betul2 parking lot tu, sbb ramai jugak manusia yang xjumpa keta..sebab car park die besar...huhuhu...enjoy, Zul nak g mandi jap.hahaha, buhbye...

Rapunzel...

Friday, November 26, 2010 0 comments
haaa, ko dah kenapa ketawa2..??nak kena tampor..???? suka ati aku la nak tengok citer ape....huhuhu.....hiye readers, how ya doin..? haha, ari nie Zul nk melaporkan berita Zul semalam. semalam sebenarnye xde pape sangat pown... cuma nya malam semalam Zul and kawan Zul, Leeya pergi ke The Mines malamnya. niat nak dinner je, tapi last2 tgok muvie..huhuhu. lagipown, TGV kat Mines dah cantik....dah siap dah renovation die...



muvie yang kami tgok adalah, Rapunzel..hehehe....niat awalnye nak tengok Ngangkung, but then seat untuk Ngangkung dah nearly full. and wut left pown stock2 nak kena langut, so kami pown tukar muvie. dan muvie yang kami pilih adalah Rapunzel...feeling2 x??


review pasal citer nie, pandangan peribadi Zul adalah best. citer die simple and cute.. ala stock citer Rapunzel, xkan korang xtau. cuma yang berubahnya, Rapunzel ni asalnye adalah anak raja. si permaisuri ni tgh sakit nak beranak, so si raja ni suruh la hulubalang istana cari bunga penawar yang asalnya dari titisan matahari...katanya...


manusia 1st y jumpa bunga tu adalah Mother Gothel. die nyanyi kat bunga tu, pastu bunga tu kasi die eternal youth...feeling2 beauty la kaedahnye. 1 day hulubalang istana nie jumpa bunga tu pastu bawak balik ke istana kasi si eprmaisuri ni minum. and then anak yang chomz2 dilahirkan dengan rambut blonde meletz gitewh, dinamakan Rapunzel. si Mother Gothel satu malam, konsep2 nak muda jugak, panjat istana pastu nyanyi kt budak tuh. rambut budak tuh nyala2 n die jadi beauty balik. die potong skit rambut tuh utk personal souvenir, tapi bila dia potong, rambut y blonde tuh jadi brunette. so last2 die kidnap la budak tuh...


haaa, sudeeehhhhh...xleh citer banyak2, kang xpasal2 Walt Disney saman....tapi citer ni memang cute miut. klaka sangat. kalo korang nak citer yang korang leh feeling2 ngan laki korang ke, scandal korang ke, leh la layan citer nie....huhuhu....