Content

KENAPA ORANG KITA: SUKA DOUBLE PARK?

Monday, May 9, 2011


assalammualaikum dan salam sejahtera...


masyaAllah, apa nak jadi ngan blog neyh, penuh ngan sawang n semak samun dah...jap ek korang, Zoul nak menebas jap...korang jgn pikir bukan2 yer, sila yer, sila...


*gamaknye cengginila semaknye
phew, done.....!


*hamik kau..

lama benor Zoul menyepi yer, ala, korang bukannya kesah pown kan kalo Zoul menyepi..hahahaha... pada rakan2 blogger yang mengontact Zoul di fb, twitter mahupown meng'sms' bertanya khabar, tengs so much... huhu, lepas ni kite kuar lepak2 lagi mcm dolu2 yer korang....


*hado ko kawan Zoul rupo cenggini, nan hado rasonyo...

wokeh2, enuff greetings, let's get down to business. haa, dah lama xmenaip, sekali datang bawak entry maki hamun kan...hahahaha...*hins hins hins (mengembang-ngempis hidong).

ok, sebenarnye entry Zoul ni adalah rentetan dari rungutan Zoul and maybe dari some of u guyz jugak, pasal kelakuan dan tabiat laha orang kita. orang kita ya tuan-tuan dan fuan-fuan, orang kita. yang Zoul maksudkan ni adalah tabiat orang kita yang suka double park kereta kat tepi jalan.


*ko tengok tuh, ko tengok tuh...keta Malaysia tuh hah...

ok, Zoul tau ada yang dah siap ngan hujah2 bertomahawk, mahupun kenyataan balas berbisa. hakikatnya Zoul mmg xsuka org double park kereta. double park yang Zoul maksudkan ni adalah die park and die tinggal kereta die. kalo yang ade driver nye tuh, xpe, sbb kalo kereta yang diblock tuh nak kuar, or ada kenderaan besar xmuat nak pass by, die leh ubah. ni jenis double park, pastu lesap dari alam fana...wut the..??


masalah pertama: kereta yang diblocknya itu xdapat kuar. ala, korang mesti pernah kena kan...? it shows that mende ni sgt common dan tidak dipandang berat. kenapa kita perlu meninggalkan kereta kita bila kita aware yang kita tgh blocking kereta lain. kalo sekejap xpe gak...yang jenis siap g shopping, facial, rebonding bagai, siap men bowling n tgok wayang lagik...xke pasal2 kena sita dek bandaraya nanti.


*salin bang, salin....!!!

masalah kedua: bila kita double park tuh kita kena la sedar yang kita dah amik space utk kereta bergerak. ko hengat ko sorang jela dalam donia neyh yang ade kereta..we have to aware that any action taken, mesti ade consequences nye..at least be responsible to that action..bila tgok kereta lain xmuat nak lalu ke, struggle nak lalu ke, ko berambus la..hakikatnya ko dah wat mende yang salah..ni tidak nye ye...ada siap buffer kuku lagi while driver kereta yang nak pass by tuh berpeloh2 nak elak dari mengguris hati mahupun kereta sendiri...emo betul aku...


*mengguris hati sungguh..

bad habits ni kalo dah memang melekat dalam sanubari tuh, ko tonyoh la Cik Jah oi dengan kawat besi sekalipown totap molokat...and perangai yang Zoul maksudkan tu adalah SELFISH. yer anak2 SELFISH...haper?? ikan karin? xjual dik, xjual...


SELFISH ni adalah sejenis perangai laha yang mengundang penampar..yess, tapi bergantung dengan tahap iman seseorang tuh la. bg cam Zoul yang penuh noda neyh, mmg laju je mulut ni mereload peluru...


*ko nampak mende alah nie, banyak bunyi pulok...

mesti korang tertanya2 kan, pehal la mamat ting tong neyh dok membebel pasal double park, duhh.. wokeh2, sebenarnye tadi Zoul terkena situasi neyh, buat kali yang ke berapa ntah. Zoul kena yang masalah kedua tuh. kereta hakak free hair muka bak bidadari syurga neh side park kereta lain pada laluan yang hanya satu line of parking slot disediakan. and jalan tuh pon xbesar mana. nak dijadikan cerita, kebetulan Zou lalu tym tuh.


*"cantik tak hakak, korang..cantik tak hakak..??"

die jalan depan keta Zoul. pastu hakak neyh dah la xbagi signal, dengan selamba tetiba memberhentikan kereta pastu siap membalas sms lagi. Zoul igt die nak benti kejap, dalam 15saat Zoul tunggu die maintain xgerak, Zoul kasi high beam, maintain, Zoul honk, maintain. pastu Zoul pikir, xleh jadi neyh, Zoul pown gagahkan jugak lalu sebelahnye walopon sgtlah berisiko jalan itu, die..? maintain...


*Lorong Haji Taib, belok kanan.. kanan mane Jah?

bila keta Zoul betul2 tepi kereta dia, Zoul turun dari kereta, Zoul flipped side mirror kanan die and side mirror kiri die. and Zoul park depan keta die, Zoul gagau sehelai kertas dalam dashboard and sebatang pen, tulis kata keramat and Zoul turun lagi skli untuk membetulkan side mirror die. kertas berkata keramat tuh Zoul selip kat wiper die, and Zoul blah. die tgok je apa yang Zoul wat...korang nak tau apa Zoul tulis....???

TERIMA KASIH..


morale of the story, dun be selfish u moron.....!

bye (^_^)

11 comments:

Khairil at: May 9, 2011 at 9:47 PM said...

kdgkala meluat dgn sikap pemandu dijalanraya negara kita ni...

noname at: May 10, 2011 at 1:41 AM said...

Hhahhhaa..ingatkan hang nak sound direct jer...
*ketuk cermin keta "hoi, tak der otak ker???

STONOR Putihstar at: May 10, 2011 at 2:24 PM said...

yes... i pon ade pengalaman cm tuh.... nk maki pon kte yg penat.. dye bkn dgr... so moral of story.. ludah la mne yg ptt.. hahaha

Anonymous at: May 12, 2011 at 7:11 PM said...

huhu...kt putrajaya salu gak berlaku mcm nih...harap jek kwsn besau putrajaya tp nk gak menyempit celah2 tuh...hahah

SyArk BudAk NaKaL at: May 15, 2011 at 9:46 PM said...

hahahaha...penat seyh!!

jia at: May 17, 2011 at 9:46 AM said...

apa2 pon akak tu cantek.. haha..
ok2.. jia skong.. kdg2 tuh abah ad gk mara2 gk kat pmndu y cm gini, tp dah tabiat kowt.. kne ad ksedarn skit.. hehe.. jia bw je blaja mmndu.. insyaAllah ta bwt cm gini kowt.. hehe..ad kowt tu... haha

Ali Kanchan aka Pirate at: May 17, 2011 at 7:30 PM said...

sy dok kat umah flat nie dah selalu sgt jd mangsa... kalu tinggal no fon xper. ini kdg2 jenis manusia yg x reti nak bertimbangrasa

Aefa Aerisya at: May 17, 2011 at 9:30 PM said...

kat kwsn umah aefa ni selalu org buat mcm ni..sorg park kat kiri sorg kat kanan, kita yg lalu kat tgh2 tu mmg muat2 gn saiz kereta je. geram! rasa nak gores je smbil lalu kat ctu heh

Hurun Akita @ Ciktika at: May 18, 2011 at 2:48 AM said...

ahahaha..terbaikkk...!! mak kte pon slalu marah gara-gara org2 cenggini..elok2 dia sengeh2 tetibe je rimau...ngaummmmmmm!!!..ahahha

Shamsuddin Amin at: May 21, 2011 at 1:20 PM said...

ak takut nak double park...
takut saman dowh... huhu

model pakaian muslim wanita at: December 1, 2011 at 7:31 PM said...

wow great post thanks