Content

A Decent Meal In...A Short Notice...???

Monday, May 31, 2010
salam, good morning readers sumer...????dah ke office ke pagi2 nie..??huhuhu, Zul maintain kt umah lg skg...sambil mengirup my fave coffee..ngehehe...makan ati tak?

ok2, apa cer weekend readers sumer..?mesti best nye..cuti sampai 3 ari benar, xkan xbest...mesti readers sumer g tgok muvie, g men bowling, g shopping, g menjual..eh..ada kew..???hahaha...Zul pulak xwat paper pown.. lepak kt umah tgok movie lama2 yang xtgok2 dr dulu..bli dvd wat perhiasan je, seb bek xltak dalam frame n gantung....


erm, semalam kan Zul melepak kt umah, so bila lapar Zul had to prepare my own lunch la..nk kuar dah malas (sebab paginya dah kuar beli paper bagai), so mula la mengeluarkan idea utk melahap....i made myself a salad and i published it in my facebook status..and then my friend sms me,and ask how to prepare it..i was like, wut..??hahaha...but neway i wud like to share my own recipe of my yesterday salad..huhuhu...

asparagus yang dipotong sebelum digoreng

ok, Zul guna red and green lettuce sebagai basic ingredient, yang ni korg boleh beli dalam siap packet salad kt vegie section kat supermarket. 1st of all, Zul goreng asparagus ngn 2 tablespoon of olive oil, letak skit pepper and salt. jangan lama2 sangat, pastu angkat and chopped it finely.
saute asparagus ngn olive oil, pepper and salt..

then, finely chop it, senang nak telan..huhu

red and green lettuce, basuh and buang pangkal seblum di chop dalam food chopper

Zul letak lettuce dalm food chopper, together with tomato cherry, finely chopped asaparagus yang dah digoreng lite2 and baby carrot. lepas dah chopped, letak dalam salad bowl n masukkan dressing. semalam Zul guna, EVOO (extra virgin olive oil), pepper, croutons, and parmesan cheese. korang leh jugak letak tuna ke ape ke...

food chopper..

cherry tomatoes

peppers and salt...

EVOO and mayo utk coleslaw...kalo nk kasi masam lemak la...huhu

and then zul wat scramble egg, goreng telur and zul letak serbuk kari skit, garam n skit pepper dalam telur tu. bila dah siap scramble, mix sekali dengan salad td and then, tadaaaaaaa...siap..haa, susah kew..??lite2 ja kan...yang penting kenyang ye..huhu

goreng telur...

salad dalam bowl...

and masa Zul nk kuar beli paper semalam, Zul ada menerima nota ringkas dari hamba Allah nie...

ni haa notis nyew...

kesahnye kat kolej Zul semalam de budak2 BTN menginap and ada diantara mereka yang drive keta sendrik, and ade yang park kat carpark pegawai. carpark tu pulak mmg berpagar dan berkunci. selalunya pekerja ofis yang kunci tapi felo memang ade kunci nye. so, diorang yang parking kat carpark tuh konsep xleh kuarkan keta la semalam. Zul ni pown jenis makhluk yang bertimbang rasa, lepas balik dar beli paper, Zul pun biarkan palang tu terbukak..huhuhu....

so tue lah kesah Zul semalam di hari Ahad....hehehe..readers len apa cer lak..kongsi ar sket...

6 comments:

shafiq at: May 31, 2010 at 10:52 AM said...

byk gila dvd bro ! haha..


My latest entry : Tutorial Membuat Kit Kat Yang Besar Gedabak

tagskie at: June 13, 2010 at 6:30 AM said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

Afzainizam at: June 25, 2010 at 2:54 AM said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami.uhhhhh pakai minyak zaiton tu... untuk kesihatan badan tanpa kolestrol...

tertengok gak ke simpanan DVD tu ye... isssss hebat koleksi DVD tu

mustaffa el magnifique fantastico at: September 1, 2010 at 4:17 PM said...

wattttt!!!!!
eeevvveyyy owh owh
so rachel de ray
a pinch of salt on left
for gud luks

Anonymous at: September 29, 2010 at 10:51 PM said...

good points and the details are more precise than somewhere else, thanks.

- Murk

i.am.my at: December 7, 2010 at 12:50 PM said...

auwww..
rajin nye masak!