Content

Journey...

Tuesday, September 21, 2010
salam readers semua.....apa khabar???sihat ek...moga2 sihat la yer...kalo rasa xsihat sangat, baik cepat2 exercise and drink a lot of plain water. kalo x baek jugak, seek medical advice la yer. jangan dibiar pulak, takut nanti makin teruk...

ok, 1st Zul nak mintak maaf sangat2 sebab lambat post entry nie...reason nyer Zul kinda bz skit. bz setel kan apa yang perlu disetelkan sebelum Zul bertolak balik ke KL. so entry nie berkisar mengenai perjalanan Zul sebelum dan selepas bertolak pulang ke KL...

pada last day before Zul balik, Zul bergegas ke City Plaza untuk merasa makanan faveret Zul. dish nie memang dari Zul sekolah dulu selalu Zul makan. it's a Tom Yam, tp die nye rasa...pergh! maybe one day bila korang datang ke Alor Star, singgah la ke foodcourt CP and try dish nie kat gerai Mini Seafood. dish yang Zul lahap ni sebenarnye Meggi Tom Yam extra pedas...bahan-bahan laen tuh Zul tambah sendri. kire kite leh customize dish kite la..huhuhu.


ni la rupa dish Zul tuh....nyum nyum!

lepas selesai makan, Zul head ke rumah Tok pulak. Tok nak kasi kueh raya katanya, so die suh datang amik. banyak juga la kueh yang Tok kasi. leh la nanti budak2 kat Kolej Kedua ni rasa. tapi Kueh Makmur yang Tok wat ni Zul xkasi kat saper2 sebab nie memang faveret Zul..huhuhu, sorry. sebelum balik, Zul sempat snap several pics of my Tok's House....



pics of Tok's house.

and pagi sebelum Zul depart ke KL, Zul sempat snap several pics of my lovely room. sebab ramai readers response mintak Zul feature kan pics my room. so, nah, ni dia..huhuhu...






ok, Zul bertolak dari Alor Star pukul 11 pagi dengan Nazri. sepanjang perjalanan tuh, kami stop untuk solat kat hentian Tapah dalam lebih kurang 45 minit and continue our journey, safely arrived at Sri Gombak, umah EG dalam pukul 4. traffic kat highway ok, lancar, tapi kat MRR2 la, as usual...lepas niat nak beraya kat umah kawan Zul di Selayang xtercapai, Zul dropped Nazri kat comuter station Kepong while Zul and EG headed to Sg Buloh, EG's 2nd house. umah ni bawu je siap, and EG sendrik pown jarang lepak sini lagi. Auntie prepared a delicious Bolognese with Angels Hair to go with it..memang best!huhuhu..so, here Zul feature some pics of EG's new house pics....






cantik kan?? haa, memang cantik. so itulah my journey before and after heading bax to KL. it's really a wonderful time for me, spending a great 2 weeks in my hometown. bile pikir nak kene tinggal my hometown ni, rasa sedih la pulak...huhuhuu...tapi nak wat camne, keje tetap keje...ok2, Zul harap readers semua pown enjoy dengan issue Zul kali ni. Alor Star. insyallah pada next entry Zul akan brought up a new issue or topic yang lebih menarik..thanx to u guys 4 spending ur tym reading my post, see ya again later, buhbye..!


1 comments:

zOeY zAu YaH at: October 28, 2010 at 4:29 PM said...

zoeyzauyah.blogspot.com
follow my blog lak ya?
u punyer blog simple tp cute lah!
NICE! =)