Content

Update dari Zoul Husni...

Sunday, September 12, 2010
salam readers sekalian...apa khabar??sihat yer...?huhuhu..mintak2 sihat sentiasa lah yer...insyallah. haa, macam mana ngn raya tahun nie..?meriah x?mesti meriah kan...?kalo xmeriah pown, sambut lah dengan sederhana tp tetap bersyukur, aminn.

rasanya xterlambat lagi Zul nak wish Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua readers yang menyambut lebaran ini. Moga2 kita mendapat keberkatan dari-Nya dalam kita menikmati Aidilfitri, insyallah. Zul jugak nak mohon maaf kepada semua jika sepanjang Zul menulis blog ini, or kita berkenalan, Zul ade mengguris rasa secara sedar atau tidak..dan Zul sentiasa memaafkan anda semua, semoga kita menjadi insan yang bertaqwa disisi-Nya, insyallah.

haa, opening dah ala syurga firdausi dah. yela, mood lebaran katanya kan. ok, Zul nak story sikit pasal sepanjang sambutan Aidilfitri Zul di kampung halaman. sehari dua sebelum raya, Zul rajin keluar and lepak ngn kengkawan yang dah mula tiba ke Alor Star. bila dah berkumpul ni, meriah die jangan cakap la. Alor Star nih macam kami yang punya.

blacky pown nak cantik2 jugak raya nie...huhu

antara xtvt wajib bagi kami di tengah malam adalah hang-out di coffee house sambil cekcur lite2. tempat yang selalu menjadi port kami adalah di Uncle John's White Coffee kat Jalan Gangsa. lepas lepak sampai pukul 1 macam tu kami berubah tempat ke dataran depan Masjid Zahir pulak. sini memang meriah sentiasa, waktu cuti or hari biasa. kami lepak sambil bukak topik yang besar2 skit r kat sini. sambil2 tuh sempat la jugak tengok gelagat manusia kat sini. hurm, macam2 la. Alor Star dah berkembang gituh.

nilah antara masjid yang tercantik di Malaysia, Masjid Zahir, Alor Star...

bila dah sampai pukul 3 macam tuh, kami akan bergerak ke Restoran Yasmeen Nasi Kandar, feveret Zul. sini mmg sentiasa penuh jugak. nasi kandar die mmg best. best macam mana, kene try sendrik...huhuhu. and kat sini kami selalunya memasang mata, hahahaha...well...

hidangan wajib bila berkumpul, kopi!

haa, tue bila dah berkumpul, memang la melepak. sebenarnye bukannya melepak macam mana. lebih kepada update cerita...update perkembangan diri masing2 katanya la...waktu tu jugaklah nak melawak2, teringat citer dulu2..huhuhu...

lauk dan kuah yang dihidangkan di Yasmeen.

ok2, Zul nak citer pasal raya lak...Raya kali nie Zul banyak spent masa ngn anak buah Zul, Fareez. nak melayan die ni memang xmenang kaki n tangan. active sangat. tapi asal malam je mesti die demam. waktu ni senyap sunyi la umah...huhu..sian tgok die melepek atas tilam..huhu..

haa, pengerang jantung Zul, Fareez Zulqarnain...

1st day raya Zul start ngn solat Aidilfitri kat surau taman. pastu kami 1 family bermaaf-maafan sambil xtvt penerimaan duet raya berlaku. jangan xtau, Zul still dapat duet raya dari Ma, Pa n Abang Ayie. hahaha....after that kami g kubur Tok Wan n Tok kat Masjid Albukhari. balik dari kubur, terus g umah Tok yang memang xjauh dari umah Zul, 5 mins driving. kat sana, beraya ngan aunties and uncles serta sepupu-sepapat..maintain collect duet raya...lepas balik dr masjid untuk solat Jumaat, lunch kat Umah Tok pastu balik umah.

skema nya Zul ngn baju melayu...huhu

kat umah Zul sambung keje mengemas bilik yang xsiap2 dikemas sejak sehari sebelum raya. maybe sebab Zul rearrange furniture dalam bilik nie, so makan masa banyak sikit r. tp siap jugak la akhirnya. malam nye tido awal sebab mengantuk gile. kul 11 dah hanyut. huhuhu...

2nd day of raya, xtvt memenuhkan perut mengambil tempat. xtvt dimulakan dengan kekubur Tok Wan kat Kuala Kedah pulak. dari kubur Zul ke rumah Wa and Pak Ngah, @ Kuala Kedah jugak. melantak biscuits je tp tetap kekenyangan. balik dari Kuala Kedah, tapau KFC and makan kat umah. tp Zul xmakan sebab ade banyak invitation open house. lepas dah setel ke umah2 yang menjemput, Zul kembali ke umah kira2 pukul 7 and bersiap2 untuk ke sekolah lama Zul, Kolej Sultan Abdul Hamid. kat sana, ramai jugak la manusia, tp xdela crowded sangat. and Zul sempat jumpa beberapa rakan2 sepermainan Zul dulu..hahaha...kelakar kowt bila teringat balik citer2 dulu..ngehehe...majlis diserikan dengan keberangkatan Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Kedah dan Raja Muda, yang juga merupakan collegian.

inilah rupa sekolah Zul....SAHC!

abis je xtvt berjumpa2, kami ke Uncle John, dinner, sbb masa kat skolah xmakan sangat pown, banyak bersembang je.. so, sambil makan sambil cekcur, mende wajib..huhu....abis je makan kat UJ, kami ke Yasmeen lak, tp manusia penoh.. sebab malas nak berasak-asak, kami beralih ke tempat laen. kemana..?adelah..!!!! ok, Zul balik umah semalam dalam kul 230 pg. sampai je umah terus tido sebab ngantuk giler. lagi pown nk kne bangun awal keesokkannya. huhuhu....

haa, tudia, crita panjang lebaq dari Zul..hangpa puaih dak??puaih la kowt noh...ok2, ari ni umah Zul de wat open house, ramai jugak kawan2 yang Zul jemput datang nanti. esok insyallah Zul update citer pasal OH Zul t ek..hehehe..so, readers2 semua, tunggu la ek..hehehe..kepada sesape yang tinggal di Alor Star tuh, jemput la ke umah Zul t k...till then, buhbye..(^_^)

1 comments:

Hizami Rahim at: September 12, 2010 at 4:14 PM said...

tahu takpe.
skema betul.
dah mcm ambil gambo passport.
hehe.
joking...
;)