Content

~|||citer pasal kawen2 la plak|||~

Friday, January 16, 2009


salam sumer..(^_^)

sebook je si pongkes ni tagged org..dah tuh pasal kawen2 plak..mana aku nk korek pengetahuan and mood dalam menjawab soklan sebegini..??tp akan ku coba sedaya opaya dgn segala kodrat ya ado...(^_^)hamik ko!!!!

1. How old are you?

13...gotcha!! plus 10 huhu

2. Are you single?
i'm difinately single, got nobody whom to entangle..hahaha

3. At what age do you think you'll get married

tgok seru dari Yang Maha Kuasa..

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?

ko nak suh aku kawen ngn ape?pokok2 orkid kt bilik aku tuh???

5. If not, who do you want to marry?

hahaha..teeettttt. ni kang kalo aku ckap ade yang makan ati berulam rajo kang..

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
Jude Law and Nurul Izzah Pantai Dalam...

7. Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
harajuku..hahaha!!! tema pakaian yang sesuai utk tetamu adalah "sevogue mana baju korang xkan sevogue baju pengantin ituu!"

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
owh, Holand, balik ke negara my grandmom..or even Maldives

9. How many guests do you think you'll invite?
hurm...kne tgok sevogue mana baju yang aku pkai, kalo stakat pkai baju dari pekan rabu, aku panggil org kiri kanan umah aku je..

10. Will that include your ex'es?

harusssss..ex'es, sesape lg yang cuba mendapatkan aku (amponnzz), and sesape y aku rasa aku nk die makan ati..aku jemput pakai kad sebesar kertas kajang...

11. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
kang kalo aku ckp aku nak y over-to-the-top wedding, ngn station tv rebut2 nak cover, ade mufti kuar statement kat aku lak...xgituh Mawi??

12. Do you want the traditional vows or something you'd make up on your own?
xmo ehh...nnt kawan2 aku gelak je kat aku...

13. How many layers of cake do you want?
erm, klcc ade brapa tingkat ek??

14. Do you prefer having your reception at a hotel or a simple place?

depan umah la..xpown kat atas Gunung Kinabalu..


15. When do you want to get married, morning or evening?

memana yang senang kengkawan aku dtg...kang ade y ckp xsmpat la, itu la..diorg ni mmg loghat seket! pagi ke tgh ari la..ikut kebiasaan org Melayu..yerr, cek semestinya org Melayu..!!

16. You'd rather have your reception outdoors or indoors?
bergantung kepada bomoh tolak hujan yang aku upah nnt..hahaha..

17. Do you like a grand entrance for your bride?

ape??ko nak org balik water bom kt die kew?? lite2 sudah, nk lebeyh, bayor sndrik..

18. Name the song/tune you'd like to play at your wedding.

Pepisahan. Kerana Hati ini Telah Dilukai, Kau dan Dia, Kekasih Golap ku, That's Not My Name..


19. Are you a morning person or a night person?

ayooo..apa masalah ko??!!

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?
kalo aku wat solemn, ade org ckp bunting pelamin lah, pengantin huduh la, kedekut la..kalo aku wat riuh2, org cakap riak la, takabur la, laknatunnas la...ko pikir la sndrik..

21. Is your partner now is your ideal husband/wife?

ko mmg nak suh aku kawen ngn pokok orkid aku kan..


22. Describe your ideal husband/wife.

the one...manusia y pasti

23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?

makan ngn tangan sudeehh...


24. Champagne or red wine?

sirap bandung

25. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

tgok la brapa byk cuti y kitorg dpt..kalo ade org nak sponsor honeymoon, lepas akad je trus caboot..!

26. Money or household items?
eh, household item??aku nk apart/condo y fully-furnished,bmw 7 series, a trip to europe..


27. Who will pay for the bills?

ASB..

28. Are you ready for married life?

poyo la soklan ni....


29. Do you think you will still be a virgin until you get married?

perlu ke aku jawab sedangkan korg tau jawapannye...??kalo soklan di tanya oleh tok kadi masa akad mesti menarik..

30. Will you always be true to your wife/husband?

tgok mood la..kalo rasa nk lutau, lutau la..kekadang jd la miss-goody-two-shoes...

31. How many kids would you like to have?
3, sbb family aku 3..*jap..ni xtmasuk anak ayam and anak ikan kan..?

32. A new house for a newly wed or an old one?
umah ex aku...gituhhh!

33. What kind of cuisine would you like for your wedding?

hurm...aku suka nasik beriyani..kalo dessert aku suka cheese kek..so aku nak nasik tomato ngn pulut kaco...

34. Will you record your honeymoon in a CD or DVD?

of course, kata nak lawan yang Paris Hilton, silap2 wat live webcam..

35. Whose wedding plans would you like to know next?
erm, sape ek..

abg dark, adie, firda,candy,alex..

2 comments:

adie_kun at: January 16, 2009 at 11:09 PM said...

bukan main panjang lagi soklan2 dia kanz..

huhu~~

(^_^)V

nanti jgn lupa dah kawin rekod2 la mana yg patut....hehe.. ops..

rizz at: January 19, 2009 at 1:34 PM said...

adoyai lucu taw hahahahhh