Content

TAGGED!!

Thursday, January 15, 2009
salam sumer (^_^)

Zul kne tagged ngn dua makhluk dlm blog neyh iaitu Miss Pijah and Miss Tika..dh kne tagge tuh, terpkasa la jawab jugak..rasakan korg..hahaha

1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh, ataupun hala tuju hidup anda.
2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda diperingkat awal.
4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.


1. a Fashionista>>mmg aku ni jenis y suka bergaya...dh jd habit kot..habit y xbrapa nk baek..awal2 bulan dh kering wallet..tp skg kat kolej dh serik nk bwk branded shirts..sbb dh dua outfit hilang di ampaian..ala2 MIA (missing in action) jgk la..satu T Calvin Klien (RM250) and satu lg Armani Exchange pants (RM 680)..smpai skg stil berkabung ngn kehilangan dua mende itewh..hukhuk

2. a Sleeping Beauty/Insomniac>>hahaha..aku ni mmg jenis kne tido cukup 8 jam!! kalo x mst ting tong satu ari tuh..and cukup pantang kalo tido aku diganggu..sbb aku ni jenis sensitif bila tido..senang terjaga..and the sad part is aku jgk jnis y susah nk tido...dr dulu lagi..tu yang berkawan baek ngn ponstan tuh..hukhuk

3. a Coffee Lurver>>aku rasa yang ni byk kwn2 disekeliling aku dh tau..aku ni mmg penggemar kopi..dr la nescafe ke americano..my fave coffee flavor so far msa aku g Seoul masa aku form 3..aku minum Dulce de Leche die..perghhh, mmg masyuk..pastu cafe die tepi park, ade pond and sakura's...ermm

4. a Daydreamer>>haa...ni sipat gelap aku jgk..aku neyh jenis y suka berangan..xkesah la apa jenis berangan..kalo rumate aku ade die mesti kata "Haa..Syok sendrik la tuh..!".hahaha..

5. an Eyeliner-must-have>>ni satu lg sisi gelap den..aku xkan kuar ke lab every day tanpa memakai eyeliner...mst pkai punya la..kalo x, mcm xcomplete aku rsa..meh le dekat2 tgok mata ku nanti, pastu aku tosok ngn pencil eyeliner tuh kt mata korang (sadis sekejap)..

6. a Sensitif Sweetheart>>aku dh start rasa loya kt point neyh..hahaha..tp aku ni mmg jenis y sensitif, or sensentap...snang terasa ati..tp jenis easy-2-forget..mcm mna geram or benci ngn makhluk laknatunnas tuh, tp bila die dtg ckp ngn aku skjap je..trus cair bak cairnye glacier di Gunung Jerai..gituh..

7. a Fan of Misha Omar>>hahahaha..aku mmg big fan of Misha dr 1st single lagu Bunga-Bunga Cinta masa aku form 5..waktu tu 1st time aku dgr lagu tuh masa aku dlm keta bapak aku nk blk dr kelas tambahan...waktu tuh lgu tuh dr list Lagu Baru di Era..hahaha..

8. a Second out of Three>>aku anak kedua dr 3 adik beradik..sorang abang and sorang adik laki...jarak antara aku and adik beradik aku sumer 4 tahun..abang aku stay kt Mines skg..and adik aku stay kt umah aku kat Alor Star..

9. a Big Baby>>haaa...ni mende yang jarang aku ckp kt org..family aku panggil aku baby..sbb tu lekat nama baby tuh..maybe sbb jarak antara aku and adik aku y agak panjang..mmbuatkan nama baby tuh digunakan..sepupu sepapat aku pun panggil aku baby..tp skg bila dh besar dh xpkai dh..cuma kwan2 rapat aku je panggil aku baby..and si Die..ehemmm!

10. a Sloth>>huhuhu..aku ni mmg sok2 pemalas...mmg malas dlm pelbagai aspek kecuali aspek yang aku minat..die mcm nk cari die punya kickstart tuh ssh sgt..tu yang keje kt lab tuh asyik stuck je...kalo aku dok kt umah, nk mandi pown malas..kekadang tunggu petang baru mandi..hahaha..malu la!

11. a Karaoke fan>>mmg kaki melalak...xleh ade chance je, mst g melalak..xkesah la wut kind of karaoke place it is..kotak ke bilik ke, asal ade mic and minus one, jalan...

12. a Silver Surfer>>aku suka ngn warna silver org grey,sbb tuh jam yang aku pakai skg warna grey..and most of my outfit mesti ade ciri tuh..suka jgk kaler beige, brownish orange.. tp kalo environment aku suka warna hijau, sbb tuh bilik kat umah aku, aku cat kaler hijau..

13. an Owner of a Lovely Watch>>jam yang aku pkai skg neyh adalah pemberian dr my lovely mum masa aku dpt 5A utk result UPSR!!jam guess kaler silver metallic..smpai skg jam ni aku pkai..

14. a Plant Admirer>>aku suka sgt ngn pokok..xtau nape..skg kt bilik aku ade 8-9 pokok..orchid mostly and 2 pokok bonsai..kalo kt umah, aku tanam pokok dalam pasu ngn mak aku..tp my father xsuka, die ckp semak..hahaha..ni la waktu mak n ayah aku fighting..sorg ckp semak, sorg ckp umah kosong..aku tukang siram sajork..hehehe

15. an Insect Freak>>xsuka insect..esp y terbang2 neyh..elergik sgt..kalo butterfly y cantik tuh ok lagi..tp mende2 len y terbang2 and xcute tuh mmg gelimat!!

16. a Teddy Talker>>hihihi..ramai y xtaw y aku ni mmg suka teddy and aku suka cakap ngn diorg, hahaha..mmg xleh tgok teddy,esp y cehcomeyh neyh..elergik sgt..rasa cm nk geget je..kat umah aku, ade byk teddy, most of them are presents from friends and family are..kat bilik skg aku ade Momo, mashimaro y adik aku kasik smpena convocation aku dulu.mcm dh tua je bunyi nye..

ok..dh siap!!

haa, ape lagi..mula lah sesi mencarotz korang tuh, aku dh ready dah..(^_^)

2 comments:

rizz at: January 15, 2009 at 12:15 PM said...

hehe..suke teddy bear ah? sama ar:) suke kat teddy tales tuh wangi

Izo Candy at: January 16, 2009 at 11:52 AM said...

nox,

klu kat kl ni pakai liquid eyeliner mesti xsyok nk jalan2 kat luar..


abes lencun.. huhu


tp eyeliner tetap bestfren mekz!~
=P