Content

"My best friend is the one who brings out the best in me."

Saturday, January 10, 2009
caption title kat atas tuh adalah kata2 dari seorang industialist and an innovator, Henry Ford..pengasas kereta berjenama Ford..

post kali ni Zul nak ckp psal friendship..sbb Zul, n i believe everyone who read this post hidup bersama kawan disekeliling anda..at least sorang la..

Zul ada berjenis2 kawan..kawan yang rapat, n kawan y xbrapa rapat..mcm acquaitances..dalam byk2 kawan rapat ni pun ade kategori2 die jgk..

ade yang rapat ikot season..ade y rapat tiap2 waktu..ada y kejap rapat, kejap masam muka..huhu..ade yang xpernah jumpa tp caring and understanding sgt..

it juz makes my day so colourful..bila hidup disulami dgn variasi manusia y menyayangi kita..kekadang it makes me forget all my troubles and problems..

tp ade jgk waktu yang kite tertanya2 kenapa die sanggup buat kat kita camni..sedangkan kita xpernah terlintas utk buat mcm tuh kat die..kekadang mende tuh sgt simple and ringan,tp it does give an impact, my trust..n ia jgk menimbulkan persoalan, sejauh mana kan mereka menghargai Zul..adakah sama spt Zul menghargai diorg..?

terus terang Zul ckp, Zul x suka hidup bersama kawan y try so hard to cover others flaws, or xjujur dgn kawan sendiri..maybe Zul jnis y direct, kalo huduh, Zul ckp huduh..kalo xsedap, zul ckp xsedap..xdenye nak cakap cantik, hensem..sbb bg Zul, s friends, one should b a mirror to other..kawan suppose to be the best mirror utk kita..but sumtimes, kite kne jgk filter ape y kita nk ckp..tp jgn memberi harapan palsu..coz bila kita dh tau y harapan tu hanya fake..it's soo painful..!

tp jgn la ckp mende y bebaek saje..kalo mende baek tu betul xpe, ni hanya utk menyedapkan ati, acting dpan kawan supaya kawan xtrasa ati..sorry, that's not me..at time yes..tp kalo mende dh sah2 hitam, tetap kata putih..pastu bila jumpa kengkawan len, mengata.."cmne die leh nmpak mende tu putih..?hahaha!!"..xke sakit ati tuh..

and a friend shouldn't judge diri kita..a wise advise and the presence is more than enuff..after all, itu je mende y kita nak..kita xperlu org y menghakimi every movement or pemikiran kita..dan a friend should be the best person to noe how to take care our hearts..kawan y baek tau macam mana nk menjaga hati kite..

tp, apa yang penting, Zul does love my friends regarding their shapes or sizes, colours or religions..that's for sure..Zul appreciate sgt ape jenis kwan pun..sbb apa y penting..Zul ikhlas berkwn..bukan sbb ada hidden agenda or so on..

so i juz wanna say thank you to those who always stick wit me thru my good and bad moments..ur loves make me never second guess myself..(^_^)

P/S:for those y bca post nih, drop ur comment plz..so dat i cud be a better me..

1 comments:

adie_kun at: January 10, 2009 at 3:01 PM said...

apa pun hargai la persahabatan yg terjalin ngan sesiapa pun.. terutama yg serasi ngan kita.. kadang memang kita kena jadi seorang yg berterus terang and what so ever.. tapi dalam waktu yg sama kena la menjaga hati dia gak.. bak kata orang cakap berlapik.. menyatakan kebenaran tapi dengan cara yg lembut.. coz kadang kebenaran itu amat sakit dan sukar tuk diterima..

apa pun..

have a nice day ya...

(^_^)V