Content

UNSTOPPABLE

Thursday, November 11, 2010

HOI, KO PEKAK OR KO MEMANG JENIS MAKHLUK YANG XFAHAM BAHASA???!! MENYUSAHKAN MANUSIA LAEN JA. TOLONGLAH BERENTI....HEYH, SEDEYHHHHHHHH!!!!!

Salam, hiye readers sumer...apa khabar? sehat ka rini? insyaAllah, sehat. skang kan ramai sangat org sakit, demam and so on.. skang ni sakit2 yang ringan2 pown xleh amik ringan.macam2 jenis penyakit pelik dalam donia skg.

ok2, entry ni bukan nak citer pasal penyakit ka hapa ka...Zul ni bukan nya dokotot or pawang mahupun bobohizan. hanya insan biasa saja. entry kali ni Zul nk story skit kat korang sumer pasal muvie yang Zul tgok tengah ari tadi.....


muvie yang berjudul Unstoppable, dilakonkan oleh Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson dan diarahkan oleh Tony Scott. citer die bukan pasal si Rosario nie ratu bebel ke haper, or si Denzel ni asyik meroyan bak duda gila talak. tapi pasal keretapi. boleyh??? pasal keretapi.


keretapi nie secara tidak sengajanya meluncur laju di landasan tanpa pemandu dan brek yang tidak berfungsi. so bagai nak rak la umat manusia neyh gegeyh nak me'nyetop'kan keretapi neyh. si Denzel and Chris ni keja kat syarikat keretapi neyh secara tidak sengajanya menjadi hero untuk me'nyetop'kan mende yang meluru laju dengan muatan yang sangatlah bahaya. haa, nak tau lebih kena lah tengok sendrik ye tuan2 dan puan2. kalo Zul ceta habis kat sini, baek korang bayar kat Zul ke duet tiket wayang Zul tadi...hahaha, lawak ja la...


komen Zul...citer ni bagi Zul sangat lah best. xdela lama sangat, sejam setengah macam tu la. tapi Zul xsedar, dah2 abis dah. citer nie buat Zul curious sepanjang saat, berdebar-debar tapi debaran tuh dijawab dengan perlahan-lahan, membuat kan Zul rasa fulfilled tapi tertanya2 apakah yang akan jadi selepasnya. citer die simple je,tapi Zul ckp kat readers sumer satu rahsia,janji jangan citer kat orang len tau. Zul sempat nanges tgok citer niey...huhuhu..shhhhh!


tapi macam Zul ckp, ni pendapat Zul, dari mata dan kepala Zul. Zul ni bukannya hebat sangat pown dalam mengkritik2 muvie, kalo readers len g tengok tapi rasa xsama macam mana y Zul rasa, Zul minta maaf la siap2. kang nanti ramai datang kat Zul cakap "pulangkan duit kami!!!". matila Zul nak menjawab.


okla, Zul klasifikasikan filem nie sebagai worth every penny, and Zul siyesly recommend korang g tengok. so, kalo de waktu free, g la tengok. erm, dah lewat malam ni. Zul pown nak melabuh tirai dan beradu, gitewh...jumpa lagi di next entry ek...buhbye korang!!!! (^_^)

2 comments:

AdiE at: November 11, 2010 at 12:26 PM said...

wow..mcm best je cite nie..

latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/review-filem.html

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) at: November 12, 2010 at 8:05 AM said...

best ke zol??mau kne tgk ni...lalalal..