Content

MAHA 2010

Saturday, November 27, 2010
salam, hiye readers sumer....sehat? ari nie kan ari sabtu, so Zul rasa ramai readers yang xbangun tido lagi..betol x?hahaha.....(sambil jeling kat si Zamir)

hahaha, ok2. entry kali nie Zul nak citer pasal xtvt yang Zul laku kan semalam. semalam, Zul and kawan baek Zul, Leeya pergi ke MAHA 2010 kat MAEPS. mesti korang tgh nganga kan skg..MAHA tuh ape, MAEPS tuh ape...ok, MAHA stands for
Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism. it's more like a big exhibition actually. and MAEPS is Malaysia Agro-Exposition Park Serdang, which is a very huge park located just beside MARDI, Serdang and UPM.



ok, MAHA exposition is a biennial event that attracted thousands of attendees, and it for this year it starts on 26 of November till' 5 of December. MAHA contains various products, services to offer, researches and technology to share. for me, wut best is here is that, you can get full without spending a penny..hahaha..testers are abundant, so, feel free to test the foods and drinks which most of them are really good. Kek Lapis Sarawak quite famous in this year exhibition, a lot of stalls selling them, and I've visited most of the stalls and left with full stomach..hahaha..











other than the foods, you'll be amazed by the agriculture products that were shown and sold, such as fruits, plants, seafood stuffs...a lot la..kalo Zul cakap saja pown no use.. gotta go and see by yourself. Zul dah pegi ke ketiga-tiga MAHA yang pernah dianjurkan, and I tell you, MAHA never let you down. selain pameran mende2 nie, kat MAEPS jugak ada banyak mende menarik yang u guys can enjoy. and pemandangan kat MAEPS memang cantik, sbb MAEPS nie die macam atas bukit.












ok lah, untuk memudahkan readers sumer datang ke sini, Zul kasi direction sket. if u guys datang dari PLUS, kuar exit UPM and str8 lps traffic lite, pas2 turn left (enter UPM compound). str8 sajork sampai korang jumpa roundabout and amik pukul 11, pas2 trus je sampai jumpa T junction n turn left, korang trus lagi n korang ankan nampak MAEPS kat sblah kanan. kalo korang dari LDP or dr Kajang/Bangi, korang terus ke jalan menghala ke Putrajaya, kalo LDP, trus sampai jumpa exit MARDI yang menghala ke IOI Marriott. kalo dari Kajang, keluar ikut susur Hospital Serdang.


so, nanti bila korang free, datang la ye. cuma nak pesan, kalo datang tu, bila park keta, ingat betul2 parking lot tu, sbb ramai jugak manusia yang xjumpa keta..sebab car park die besar...huhuhu...enjoy, Zul nak g mandi jap.hahaha, buhbye...

10 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) at: November 27, 2010 at 10:30 AM said...

nk kne p ni...slalu dok lalu je..pas ni kne singgah plk!!!!

orang muo at: November 27, 2010 at 11:08 AM said...

tq info..memang menarik..nak pgi juga..

Zoulhusni:My Emancipation at: November 27, 2010 at 11:14 AM said...

datang la..memang best....

little cart00n at: November 27, 2010 at 12:07 PM said...

tgk ramai blogger post entry pasal seronok dpt g MAHA! jeles giler! teringin nk g sana!huhuhu ;p

Nur Azila Ismail at: November 27, 2010 at 1:01 PM said...

tgk paper cm menarik jer makcik yg goreng pisang tu

Zoulhusni:My Emancipation at: November 27, 2010 at 1:29 PM said...

little cartoon>memang best..datang la...huhu

Zoulhusni:My Emancipation at: November 27, 2010 at 1:30 PM said...

azila>memang menarik...bukan setakat makcik 2 je...ramai lagi org y menarik2 (betul ke ayat) kat sini..huhu

Anonymous at: November 27, 2010 at 6:54 PM said...

nak pi juga. jom pi malam ni

Anonymous at: November 27, 2010 at 6:55 PM said...

lepas majlis perasmian kita pi nak?

Zoulhusni:My Emancipation at: November 27, 2010 at 6:59 PM said...

boleh je...jom...mlm ni....