Content

Avada kedav.........!! *mati

Saturday, November 20, 2010
salam, hiye readers sumer...wat pe je..?ape, melahap..?dah xde keje laen ke...g la ringan2 kan sikit kaki dan tangan tuh, kemas umah ke, cuci toilet ke, basuh baju ke..ni, menyumbat je keje...pastu ko komplain la ko dah gemok la, dah buncit la, dah burok la...(tudiaa, dah meroyan dah).


ok2, abis meroyan (sebab kena babbling curse). ader sesaper tau apa maksud tajuk entry Zul nie..??ade saper2 tau..???kalo ade yang tau, maksudnya, die mmg kipas paling susah nak mampus la...kalo xtau tuh, xpela..Zul no comment....


kepada yang tau, mesti familiar dengan Killing Curse, one of the Unforgivable Spell. paling famous dalam cerita fiction, Harry Potter. Unforgivable Spell ni adalah spell yang forbid dalam dunia magic ni la, sape yang cast those spells akan dipenjarakan di Azkaban, penjara dalam dunia magic ni la. ada 3 spell semuanya, Avada kedavra (Killing curse), Crucio (Cruciatus curse, torturing curse) dan Imperio (Imperious curse, possess curse).

Dumbledore was killed by Snape using Killing curse..

haa, nape Zul feeling Harry kan..?hello, Zul xde makne nye nak feeling Harry. fave character Zul dalam citer Harry Potter is Bellatrix Lestrange (kalo dalam muvie, dilakonkan oleh Helena Bonham Carter, my fave actress). sebab bagi Zul die de attitude n die mmg loyal...gaytewhhhh. Zul ni memang kipas susah nak mati story Harry Potter nie..yela, berkali2 ku ngadap novel2 nye yang memang ku kompol dari dolu2...

Bellatrix Lestrange

and sekarang kan sumer org tgh cakap pasal HP sbb muvie die yang paling latest, HP7:The Deathly Hallows bwu je release. so semua payang tengah pecah panggung la skg..(ke semua tgh ngadap 2 Alam..??). and Zul pown, setelah bersusah payah, pegi la tengok muvie tuh semalam kat The Mines ngn kawan2 Zul, A'isyah, T, Pokke, Bonda J dan DoDo..

Pokke..

A'isyah n T


Bonda J....

sebelum tengok muvie, kami melahap kat Pizza Hut The Mines. lama xmakan pizza kaedahnye korang, Zul melahap sampai xterlahap. ala, Zul makan skit ja kowt, set utk sorang, tapi satu slice xabis....huhuu..lepas dah kenyang, bawu lah leh ngadap citer dengan hati yang tonang..xgituhh?



ok, kembali kepada citer nye...komen Zul untuk citer nie bersifat peribadi yer..so, pada sape yang xsetuju, apa Zul leh wat...huhu..ok, pada mereka yang membaca buku HP ni, apa y Zul boleh ckp, die nye surprise die dah hilang lah kan..as usual...macam Zul, yang dah hafal citer DH ni, Zul sentiasa menantikan scene mana yang tidak dilayarkan...

muka depan buku DH

tapi, dari segi isi cerita bagi Zul ok, David Yates (director), mencantikkan muvie ni ngan cinematography yang cantik. angle camera, kadang2 ok..kadang nampak macam sikit amateur..lakonan pulak, Helena mmg xpernah mengecewakan. Tiap kali scene Bellatrix, mesti Zul menjerit..(meroyan kejap dalam muvie hall). lakonan 3 watak utama tuh ok, lakonan Rupert Grin memang best..die nampak cute sangat. Emma Watson lak, ala2 Rossie Huntington-Whiteley kejap, memperagakan couture dalam citer tuh..isi cerita pulak memang best, DH memang edisi HP fave Zul selepas Order of The Phoenix. ada waktu kelakar, gembira, sedih and tension....

Rossie n Emma..(wajah Burberry)

komen secara keseluruhan, citer nie memang best bagi mereka yang belum tahu jalan citer nye. bagi kipas-kipas susah mati HP, harus la korang g tengok kan..kalo x, xdela nama kipas susah mati....hahaha....tue saja untuk entry kali nie....jumpa lagi nanti ek..buhbye....(^_^)

1 comments:

AidA at: November 21, 2010 at 9:40 PM said...

semalam da tgk da cyte HP ni..best ke?? *xde perasaan*..haha..actually xpenah lyn cyte harry potter pon sblom ni..etheir novel or movie..trok kan?? ketinggalan zaman tol...huhu