Content

Ann Ward, winner of the American Next Top Model Cycle 15

Friday, December 3, 2010
salam readers sekalian....dok wat pe je tengah ari Jumaat niey?? cek cur ek..??xbaek taw cekcur bagai ari Jumaat niey. bukan setakat ari Jumaat je, ari ape2 pown (arini konsep enesen). hahaha...

ok, entry Zul kali nie, Zul nak cover pasal tv show kegemaran Zul yang baru saja melabuhkan tirainya, iaitu American Next Top Model. sedar xsedar, ANTM niey dah masuk cycle ke 15, episode ke 15 la maksudnya. dari 1st episode, sampai y ke 15 neyh, Zul xpernah miss lagi setiap cycle, fanatic x?? fanatic kan....nak wat cmne, dah memang minat...


ANTM Cycle 15 premiered on 8th of September 2010 dan berakhirnye pada 1 December 2010. disiarkan pada setiap ari Rabu oleh channel CW network. untuk cycle kali nie, akak Tyra ni dah makin kaya gamaknye, die kasik up sket hadiah untuk pemenang cycle kali nie...

1st, contract dgn IMG Models Management. makan ati uolz, makan ati..IMG Models juga merupakan penaung bagi Supermodel Gisele, Heidi, Kate Moss, akak Tyra, Naomi Campbell, Miranda Kerr, Alek Wek, Gemma Ward, Jessica Stam, Candice and ramai lagi la....
Akak Tyra Banks




Alek Wek

Gemma Ward

Naomi Campbell

Kate Moss

2nd, contract dengan Covergirl Cosmetics bernilai USD 100,000.00 macam cycle terdahulu jugak...Covergirl nie kat sini xde rasanye...kalo kat Malaysia, konsep macam Silky Girl la lebih kurang.

Akak Rihanna pown keja ngan Covergirl..

3rd, and yang paling makan ati, cover in Beauty in Vogue, fashion spread in Vogue Italia and Beauty in Vogue, and featured in Vogue Italia website....amacam, makan ati x? Vogue Italia ni macam kitab tertinggi dalam kitab2 fashion neyh.

cover Vogue Italia August 2010

kalo korang tengok cycle kali nie, model2 yang dipilih muka masing2 memang distinctive and laen dgn each other. and dalam cycle kali niey, Zul ada 2 peserta fave Zul. satu nya Liz, die neyh muka stock jantan, masculine sangat. and apa y Zul suka ngan Liz nie sbb jaw line die mmg tajam. kalo amik pic beauty akan nampak sangat symmetry, and kalo amik pic profile, akan nampak jaw line die y sharp n fierce. and model kegemaran Zul yang kedua, adalah Ann. Zul suka Ann sbb Ann nie sangat unique. and muka die kalo dimekap mmg meletz. and die punya pose mmg artistic. Ann jugak mengingatkan Zul pada peserta fave Zul dulu macam Nicole Fox, winner of ANTM Cycle 13, Lauren peserta ANTM Cyle 10, Heather ANTM Cycle 9 (really my fave contestant), and Amanda Cycle 3.

Liz Cycle 15

Heather Cycle 9

Nicole Cycle 13

Lauren Cycle 10

Amanda Cycle 3

haa, untuk finally episode kali nie, Ann dgn another finalist, Chelsey, kena bergambar untuk Vogue Italia tuh, and then kne wat commercial shoot utk Covergirl and then last sekali diorang kena participate untuk Roberto Cavalli line, Just Cavalli Fashion Show. and show nie diopen oleh Krista, winner of last cycle and turut disertai oleh fellow cycle 15 contestants macam Liz, Chriss, Jane and Kayla.


Chelsey pose for Vogue Italia

Chelsey walk for Just Cavalli

Tyra hosting the show

and masa evaluation oleh judges, judges tetap, Tyra sendrik, Andre Leon Talley, Nigel Barker and ada dua judge tambahan iaitu Jay Manuel (Creative Director of ANTM) and Mr. Roberto Cavalli himself. and setelah dievaluate, pemenang untuk cycle 15 ini dianugerahkan kepada Ann Ward.

Judges line-up

Ann Ward, dengan ketinggian 6'2" memang sangat tinggi, evan lagi tinggi dari Zul (die lebih 2 inch dari Zul). and Ann nie jenis yang introvert sket, die self-conscious die lebih sket. Ann jugak jenis yang pendiam, and selalu kurang yakin dengan diri sendiri. and die neyh sangatlah kurus...dan die dulu neyh selalu dibuli oleh rakan2 die, diorang panggil die Giant la,Monster la..boleyh??last2, jadi Next Top Model.. Ann juga mencipta sejarah dalam ANTM apabila mendapat the best photo of the week sebanyak 5 kali berturut2...and keseluruhan mendapat 6 best photo...mana xmakan ati yang laen kan...?



yang duduk tuh ye Ann


Ann walk for Zac Posen

shoot by Patrick Dermarcheliar

Mermaid:by Matthew Rolston






haa, inilah entry Zul kali nie...harap readers sumer bergembira sambil membaca entry nie yer. Zul nak g lunch jap...sapa nak ikowt, jooooom!!

9 comments:

zaMir at: December 3, 2010 at 8:27 PM said...

tgk entry nih...teringst miss J...hahaha
lawak dia punya rambut n "bowtie" tu...besar sgt...rambut ala2 dr rozmey

Zoulhusni:My Emancipation at: December 3, 2010 at 8:33 PM said...

kalo yang die pakai bowtie neyh, cycle 13 rse nye..makin lama makin besar bowtie die kan?

Monalea at: December 3, 2010 at 10:07 PM said...

paling suka nengok laura sama season ngan nicole.sgt2x sweet.tapi tak menang.

shada wentz at: December 3, 2010 at 10:08 PM said...

eh. ann menang ke cycle 15?
ku plg ingat dia.
sbb dia plg tinggi n paling pelik! hehe :)

Zoulhusni:My Emancipation at: December 3, 2010 at 10:27 PM said...

monolea>laura pown cantik jugak...

Zoulhusni:My Emancipation at: December 3, 2010 at 10:27 PM said...

shada>yerpp..yerppiieee!

Cikgu Fikri at: December 3, 2010 at 10:36 PM said...

Wah...
Boleh thn gak winner nyer..
Tp, paling byk ANTM,
aQ PLIng suka dgn Juara yg ke 6..
Danielle Evans..
baik jerk..
xcm Jaslene..
Masa final tu, cm xsuka jerk ngan lg sorg tu...
Huhuhu..

Zoulhusni:My Emancipation at: December 3, 2010 at 10:43 PM said...

danielle mmg cantik...caridee pown best gak cikgu

iekin at: January 31, 2011 at 8:29 PM said...

suka suka suka...

sy suka sgt annn..coz pic y diambil mmg hbat n terbaik laa...mcm pro....wat ms nie die the best....n kin percaya die akan mngantikan kate moss hehehehehe...

dalm Britain next top model..de seorg y mcm die is jade....pic die pn hebat