Content

The Social Network

Thursday, December 9, 2010

good day everybody.. Zul mintak maaf sangat kat semua readers yang datang singgah tapi Zul xsempat membalas singgahan. semalam busy sket...huk huk huk...jap ek, Zul tengah pikir nak start citer dari mana...huhuhu.

semalam kan ari rabu, ari untuk Zul kuar tengok wayang..kenapa? sebab murah le cik kak oi...! RM6 only... and semalam Zul memilih untuk pergi ke Alamanda, again..yess, i noe.. sebabnye Zul nak men bowling juga, and Zul nak men kat sana. sebab Zul dah men kat Mines bawu2 neyh, so nak men kat sini lak...

bowling semalam ok la... jari tengah Zul masih memberi masalah, die melecet, so release dalam keadaan sgt menyakitkan..Zul nie bukan nye hebat pown, buat2 hebat je..and score smlm pown ok2 je..(poyo sunggoh). selesai je bersenam kat lane bowling tuh, Zul g shopping jap kat Cold Storage, lunch kat fudkot, simpan barang and beg bowling kat keta, and bwu lah g tengok muvie...

and muvie yang Zul pilih untuk ditonton adalah The Social Network, movie yang dah lama ditayangkan dinegara lain selain Malaysia (premiered 2 Dec). movie nie diarahkan oleh David Fincher, pengarah yang telah mengarahkan Alien 3, Fight Club and The Curious Case of Benjamin Button. and the cast include Jesse Eisenberg (pelakon filem Zombieland) as Mark Zuckerberg (founder of Facebook), Andrew Garfield (The Imaginarium of Dr Parnassus, and soon to be Mr Peter Parker in Spiderman reboot 2012) as Eduardo Saverin (Mark bestfriend and the co-founder of Facebook), Justin Timberlake as Sean Parker (founder of Napster).

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg and Mark Zuckerberg

Andrew Garfield

Justin Timberlake and Jesse..

konsep penceritaan film neyh adalah melalui flashback. Mark is facing two different lawsuit by Winklevoss brothers and his bestfriend Eduardo. nape kawan baek die sue Mark?? korang kena tgok sendrik la.. citer nie start dengan macam mana Mark y bwu lepas clash dengan gf die mengenakan gf die kat net...and crashing the traffic net of Harvard (he studied in Harvard). and the story built in as Mark answering and hearing from the deposition. kire frame citer nie, mostly dr deposition nie la...mcm mana tuh? korang kena tgok sndrik la...huhuhu.

Armie Hammer and Max Minghell (the Winklevoss and Divya Narendra)

During deposition

ok, jalan ceritanya mudah, cuma penonton mungkin akan cepat lost sebab citer nie bergerak dengan laju. even sometime u have to pay ur attention closely to the words they're uttering, it's so fast...ade part of the movie yang membuatkan kita tersedar dari khayalan yang dicreate oleh movie nie sndrik, mungkin sbb die stalling supaya penonton sempat bernafas and digest the story, before dia move on.

hahaha, Jesse is so funny, during Harvard deposition where he faced six month academic probation.

cinematography of this film ok, part yang cantik tym the Winklevoss tgh lawan rowing for Henley Royal Regatta. dari segi lakonan pulak, i love Jesse, even tho Zul xkenal dengan mendalam who is Mark really is, i mean, cre die ckp n so on, tp cara Jesse portray Mark memang menepati dugaan Zul. i myself wud portray Mark like that. lakonan pelakon laen pown ok, even tho most of them are young and not really well known, but they lived up to the expectation of the film. bila cite neyh selesai, Zul lupa yang Zul bwu saje menonton a bibliography film. maksudnya, film nie xmembosankan la..huhu...

Henley Royal Regatta

bahagian yang xbest dengan film nie adelah, macam biasa Zul kalo menonton citer, akan sentiasa menghadapi masalah dengan kemunculan subtitle. sangatlah mengganggu mood. other than that, Zul don't have much probs with this movie..lagipown review ni hanyalah dari kacamata Zul, and ingat mata kita berbeza ya...so, klo korang nak tau sendrik camner citer nie sebenarnya, kena g tengok sendrik...(^_^)

11 comments:

noname at: December 9, 2010 at 1:06 PM said...

owwwhhhh
hhuhuhu

nak tanya
encek zoul men bowling nga sapa tu?
huhuhuhuhu

Zoulhusni:My Emancipation at: December 9, 2010 at 1:38 PM said...

saya men sorang2 sajork enchek noname..huhu

.::: Princess MOMOY :::. at: December 9, 2010 at 1:59 PM said...

Suka jungak tgk wayang hari rabu
sbb murah jer =)
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

shada wentz at: December 9, 2010 at 2:28 PM said...

dah download cte ni, tp tak tgk lg.
hee

Zoulhusni:My Emancipation at: December 9, 2010 at 2:37 PM said...

princess momoy>betol3..!

Zoulhusni:My Emancipation at: December 9, 2010 at 2:38 PM said...

shada>yeke..download katne ek..?

shada wentz at: December 9, 2010 at 2:40 PM said...

http://www.magicp30.tv

tu web bhs arab. hoho

Zoulhusni:My Emancipation at: December 9, 2010 at 2:49 PM said...

okie2, tq shada..(^_^)
*neway, pic die clear x?huhu

Anis izyan Abd Rahman at: December 9, 2010 at 4:07 PM said...

armie hammer wwink3x
haha
boleyh ke main boling sorunk2??

Zoulhusni:My Emancipation at: December 9, 2010 at 5:21 PM said...

anis>boleh...nape, nk teman Zul men bowling ke..?

cik bebel sentiasa at: December 14, 2010 at 12:18 AM said...

neway baru tgk semalam...besh gak...xbosan....